Γιατί στηρίζουμε τον Βασίλη Αϊβαλή

του Δημήτρη Παπαδόπουλου, Συντονιστή της "ΩΡΑ Πατρών"


Το 2019 αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με την Ώρα Πατρών, την παράταξη του Γιώργου Ρώρου.

Όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου έζησα από την καρδιά των εξελίξεων, πως μπορεί να στελεχωθεί ένας αυτοδιοικητικός σχηματισμός 4 μήνες πριν τις εκλογές.
Παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, συσπειρωθήκαμε και αναδείξαμε την οργανωτική δομή της παράταξης. Κάποιοι στο διάστημα αυτό αποχώρησαν ίσως και απογοητεύτηκαν. Στην ερώτηση του τι κάνουμε έως τις εκλογές του 2023 η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Συνεχίζω να είμαι παρών. Δεν είμαι υποψήφιος μόνο στην προεκλογική περίοδο. Είμαι ενεργός αυτοδιοικητικός σε χρόνο 4ετίας.
Στο μεγαλύτερο μέρος της αυτοδιοικητικής παρουσίας της ΏΡΑ Πατρών ήμουν Συντονιστής και μέλος σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών και αυτή την εμπειρία και παρουσία καλούμαι τώρα να την αποδώσω σε ένα νέο εγχείρημα.
Το Σεπτέμβρη η παράταξή μας, ανιχνεύοντας την νέα συγκυρία και τα καθήκοντα που εκπορεύονται από αυτήν, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα διαλόγου και σύγκλισης με πρόσωπα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Σε αυτό το προσκλητήριο ανταποκρίθηκαν αρκετοί-όχι όσοι θα έπρεπε- που αναζητούν μια νέα πορεία για την Πάτρα, ένα νέο ύφος και ήθος στην άσκηση πολιτικής.
Από όλες αυτές τις διαβουλεύσεις ξεχωρίσαμε και ξεχώρισα το μεράκι, την συνθετική κουλτούρα και το δημιουργικό πείσμα του Βασίλη Αϊβαλή. Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση, βρέθηκαν τα αναγκαία κοινά σημεία και κατέστη αντιληπτό ότι προχωράμε σε ένα νέο εγχείρημα, ανοιχτό και ελπιδοφόρο, καινοτόμο και συμπεριληπτικό.
Ο Βασίλης είναι ένας νέος επιστήμονας που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα ενός τεχνοκράτη και τις ευαισθησίες ενός λαϊκού και προοδευτικού ανθρώπου.
Δεν θα περιμένουμε τις εθνικές εκλογές ώστε να εξυπηρετηθούν τα λογής κομματικά συμφέροντα.
Ξεκινάμε γιατί η Πάτρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, γιατί στους πατρινούς δεν ταιριάζει η μιζέρια και η οπισθοδρόμηση.
Δεν πετάμε τίποτα στον κάλαθο των αχρήστων. Η ΏΡΑ Πατρών κράτησε στάση ευθύνης και κόμισε στα τεκταινόμενα της πόλης κουλτούρα συνεργασίας και πολλές προτάσεις. Κρατάμε σαν φυλαχτό, στην αριστερή μας τσέπη, τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.
Με την νεολαία στην πρώτη γραμμή προχωράμε για την αυτοδιοικητική ανανέωση, συγκροτώντας ένα δημοτικό κίνημα που η καρδιά του θα χτυπά στις λαϊκές γειτονιές της Πάτρας, στους χώρους εργασίας και σπουδών, εκεί που ζουν και ονειρεύονται οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Ξεκινάμε!

(ανάρτηση στο fb)

 

Διαβάστε επίσης