“Θρίλερ” στη Μαύρη Θάλασσα – Drone της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη μετά από σύγκρουση με ρωσικό μαχητικό

14/03/2023 | 19:50

Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, αποτέλεσμα ήταν να συντριβεί το drone των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 πραγματοποίησε αναχαίτιση ενός drone MQ-9 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σε αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας αναχαίτισης, το ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με το drone, προκαλώντας τη συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν κατέπεσε και το Sukhoi.

Το Reuters ανέφερε πως το ρωσικό μαχητικό Su-27 χτύπησε την προπέλα του αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιτήρησης «Reaper», πράξη που καταδικάστηκε ως «απερίσκεπτη» από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός, Τζέιμς Χέκερ της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική» αποκάλεσε τη ρωσική αναχαίτιση και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, αφότου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

newsit.gr

 

Πάτρα: Εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλήτρια την Μαρία Καρυστιανού

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας

Δυτ. Ελλάδα: Μία τραυματίας σε σφοδρό τροχαίο ΦΩΤΟ

Τατιάνα Στεφανίδου: Όταν αλλάζεις πολλά κανάλια κάνεις καινούρια πράγματα και νέες αρχές

Πάτρα: Εφημερεύοντα φαρμακεία σε Πάτρα, Αχαΐα σήμερα Τρίτη 13 Μαΐου

Δυτ. Ελλάδα: Μοιραία εκτροπή μοτό για 32χρονο οδηγό

Δυτ. Ελλάδα: Σήμερα η κηδεία του 30χρονου που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα στην Ρόδο

Με μόνο ένα κλικ μπορείτε να μάθετε σε ποιον ανήκει η πινακίδα του αυτοκινήτου