"Θρίλερ" στη Μαύρη Θάλασσα - Drone της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συνετρίβη μετά από σύγκρουση με ρωσικό μαχητικό

Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, αποτέλεσμα ήταν να συντριβεί το drone των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 πραγματοποίησε αναχαίτιση ενός drone MQ-9 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας σε αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας αναχαίτισης, το ρωσικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με το drone, προκαλώντας τη συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν κατέπεσε και το Sukhoi.

Το Reuters ανέφερε πως το ρωσικό μαχητικό Su-27 χτύπησε την προπέλα του αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιτήρησης «Reaper», πράξη που καταδικάστηκε ως «απερίσκεπτη» από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Το αεροσκάφος μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός, Τζέιμς Χέκερ της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική» αποκάλεσε τη ρωσική αναχαίτιση και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, αφότου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

newsit.gr