6η ΥΠΕ: Πρόγραμμα αγωγής υγείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Με κύριο στόχο την υγειονομική αφύπνιση των φοιτητών του

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ προχωρά σε μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με κύριο στόχο την υγειονομική αφύπνιση των φοιτητών του.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου ξεκινάει  η συνεργασία  μεταξύ της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας - Δ/νση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που αφορά την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με ζητήματα της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Η συνεργασία θα γίνει με τη μορφή ενός κύκλου σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν με την συμβολή επαγγελματιών Υγείας της Π.Φ.Υ, των νοσοκομειακών μονάδων και του Παν/μίου Πατρών.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος Αγωγής Υγείας  αφορούν τη χρήση ουσιών, την Ατομική και Σεξουαλική Υγιεινή, το Κάπνισμα, την Προστασία από τον ήλιο και το Μελάνωμα, την προστασία από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία κτλ.

Μέσα από αυτή τη δράση είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί η πρόληψη για σοβαρές ψυχοσωματικές ασθένειες και για την σωματική-ψυχική ισορροπία του κάθε νέου ανθρώπου, ξεχωριστά. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ