Πάτρα: "Γιατί Μαθηματικά;" μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΦΩΤΟ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική - Διαθεματική Ημερίδα με θέμα: «Γιατί μαθηματικά;» , που διοργανώθηκε από το  12ο  ΓΕΛ Πατρών σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Πατρών, το 14ο Γυμνάσιο Πατρών, το 5ο Δημοτικό σχολείο Πατρών, το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και την υποστήριξη του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτ. Ελλάδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, χθες Κυριακή.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη της χρησιμότητας των μαθηματικών στη καθημερινή μας ζωή όσο και στην πρόοδο της ανθρωπότητας, κυρίως μέσω της εφαρμογής τους σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο διακεκριμένος Έλληνας μαθηματικός κ. Στέφανος Αρετάκης, καθηγητής στα θεωρητικά μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η καθηγήτρια του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και πρώην πρόεδρος του τμήματος κα Χρυσή Κοκολογιαννάκη (συνταξιούχος), η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Δυτικής Ελλάδας κα Αθανασία Μπαλωμένου, ο φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών Λάμπρος Αφαλωνιάτης.

 

Διαβάστε επίσης