Ρεαλ Μαδρίτης: Κινείται νομικά κατά της Μπαρτσελόνα για το «σκάνδαλο Νεγκρέιρα»

Εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων

 Η Ρεάλ Μαδρίτης θα συμμετάσχει στην καταγγελία που κατέθεσαν οι Ισπανοί εισαγγελείς την Παρασκευή κατά της Μπαρτσελόνα και δύο πρώην προέδρων του συλλόγου για υποτιθέμενες πληρωμές σε εταιρεία που ανήκει σε ανώτερο στέλεχος της διαιτησίας, για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων, ανακοίνωσε σήμερα (12/3) η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης
 
 «Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων της, θα συμμετάσχει στην καταγγελία μόλις ο δικαστής αναλάβει την υπόθεση», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου.

 Η Μπαρτσελόνα φέρεται να πλήρωσε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας από το 1993-2018.
 Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι με μυστική συμφωνία και «σε αντάλλαγμα χρήματα», ο Νεγκρέιρα ευνόησε την Μπαρτσελόνα «στις αποφάσεις που λάμβαναν οι διαιτητές στα παιχνίδια που έπαιξε ο σύλλογος».

 Ανώτερος αξιωματούχος της Μπαρτσελόνα δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι ο σύλλογος περίμενε την καταγγελία των εισαγγελέων και την περιέγραψε ως «τίποτα περισσότερο από μια απολύτως προκαταρκτική ερευνητική υπόθεση».

Ο αξιωματούχος είπε ότι ο σύλλογος «θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα με όλα τα απαραίτητα μέσα» και «επαναλαμβάνει ότι ποτέ δεν αγόρασε κανέναν διαιτητή ούτε προσπάθησε να επηρεάσει τις αποφάσεις οποιουδήποτε αξιωματούχου».

 Σε ανακοίνωσή της τον περασμένο μήνα, η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε ότι έκανε λάθος, λέγοντας ότι απλώς πλήρωσε έναν εξωτερικό σύμβουλο που τους παρείχε «τεχνικές εκθέσεις σχετικά με την επαγγελματική διαιτησία», αποκαλώντας το «μια κοινή πρακτική μεταξύ των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων».

 Η καταγγελία επικεντρώνεται στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν μεταξύ 2014 και 2018 και ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα, με τη βοήθεια των πρώην προέδρων Σάντρο Ροζέλ και Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, κατέληξε σε «εμπιστευτική προφορική συμφωνία» με τον Νεγκρέιρα.

 Κατηγορούνται ο σύλλογος, ο Ροσέλ ο Μπερτομέου, ο Νεγκρέιρα και δύο άλλοι πρώην αξιωματούχοι της Μπαρτσελόνα για διαφθορά στον αθλητισμό, κακή διοίκηση και ψευδή εμπορικά έγγραφα.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης