Τ. Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στον Γ. Βαρουφάκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter για την επίθεση στον πρόεδρο του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη σύλληψη ενός ατόμου για την επίθεση εναντίον του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άτομο που συνελήφθη είναι 17 ετών και εντοπίστηκε στο Μαρούσι, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα για τα οποία γίνεται αναζήτηση αυτή την ώρα, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Οι ταυτοποιήσεις έγιναν έπειτα από τη συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας από καταστήματα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βαρουφάκης, στην πρώτη του ανάρτηση μετά την επίθεση, είχε ισχυριστεί πως οι δράστες  δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. «Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».

naftemporiki.gr