Πώς μετατρέπουμε τη χωριάτικη σε ένα χορταστικό γεύμα;

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, MSc μας δίνει την πιο βολική λύση για γεύμα που ταιριάζει σε όλες τις εποχές και δεν μας βαραίνει.

Βιάζεστε, τρέχετε και δεν έχετε χρόνο για πολλά-πολλά. Το στομάχι σας, ωστόσο, έχει άλλη άποψη και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μένουμε νηστικοί, ούτε να παραγγέλνουμε συνέχεια με το κόστος ζωής να έχει φτάσει στα ύψη, ούτε ταιριάζει ένα τόσο βαρύ γεύμα όπως τα… σουβλάκια. Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα γρήγορο, δροσερό γεύμα;

O Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Γιώργος Μίλεσης, MSc προτείνει μια χωριάτικη σαλάτα σε 3 απλές παραλλαγές, οι οποίες και θα μας χορτάσουν και θα μας «κρατήσουν» παραπάνω.

Χωριάτικη αλά ντάκος
Μπορείτε να συνδυάσετε τα λαχανικά της σαλάτας, δηλαδή ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, με ένα παξιμάδι και ένα γενναίο κομμάτι τυρί, ώστε να έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Χωριάτικη με αυγά
Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να συνοδέψετε τη χωριάτική σας με 2 βραστά αυγά για πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και ψωμάκι (προτιμήστε ολικής άλεσης).

Χωριάτικη με τόνο
Προσθέστε λίγο τόνο στην κλασική χωριάτικη, δηλαδή σε ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι (χωρίς φέτα) και συνδυάστε με ψωμάκι ή παξιμάδι.

Όλες αυτές οι παραλλαγές εγγυώνται να σας χορτάσουν, χωρίς να σας βαρύνουν και να σας νυστάξουν. Δοκιμάστε και βρείτε την αγαπημένη σας!