Για ποιους καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις

11/03/2023 | 11:53

Καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ, για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις. Ένα μέτρο που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Το μέτρο θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και αυτές είναι μηδενικές, πιστωτικές, αλλά και χρεωστικές υπό την προϋπόθεση ότι ο φόρος που θα βεβαιωθεί δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για την περυσινή χρονιά, υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα περισσότερες από 100.000 δηλώσεις, ενώ όπως προβλέπεται στην νομοθεσία, η εκπρόθεσμη δήλωση θα συνοδεύεται από πρόστιμο ύψους 100, 200 ή 500 ευρώ.

Επίσης επιβάλλεται και τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου, στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων.

 

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της