Μακελειό στην Γερμανία: Επτά νεκροί από πυροβολισμούς σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά

 

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου το βράδυ της Πέμπτης σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο.

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών.

«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου ανέφεραν έναν ακόμη πυροβολισμό κατά την προσέγγισή τους στο κτήριο. Οι ίδιοι πάντως δεν πυροβόλησαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν, δύο είναι σοβαρά. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, με μήνυμα μέσω ειδικής εφαρμογής, ενημέρωσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές».

Ο έβδομος νεκρός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, σε απόσταση από τους άλλους έξι νεκρούς. Όλοι έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης