Υπόθεση Πάτρας: «Η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας ήταν καλή» κατέθεσε νοσηλεύτρια στο Καραμανδάνειο

«Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε…»

Νοσηλεύτρια που είχε βάρδια στις 8 Απριλίου 2021 στην παιδιατρική κλινική του Καραμανδάνειου νοσοκομείου κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παναγιώτα Τσεντούρου ανέφερε στην κατάθεσή της στη δίκη της 34χρονης πως ενημερώθηκε ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είχε χάσει τα αδελφάκια της και είχε κάνει ένα πιθανό επεισόδιο σπασμών.

Η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της πως το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα. «Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου βάρδιας το παιδί ανέβασε σφυγμούς, στο όριο όμως. Ο γιατρός της έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα (9 Απριλίου) της κάνανε εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο και επειδή ήταν περίοδος covid-19», τόνισε η μάρτυρας.

Η νοσηλεύτρια περιέγραψε στο δικαστήριο πως η μητέρα τους φώναξε και τους είπε πως το παιδί άρχισε να βήχει και να κάνει εμετό. «Πήγαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε σαλάκια στο νεφροειδές. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά. Εκεί η μητέρα μας είπε: «είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνεται εξιτήριο;». Τότε, ο γιατρός μας είπε να την παρακολουθήσουμε» είπε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

«Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε…»

«Μας είπε ότι το παιδί δεν μπορεί να ανασάνει και είναι μελανό. Πήγαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν χλωμό και το παρακολουθούσαμε» τόνισε, επίσης, η μάρτυρας, ενώ ανέφερε ότι οι γιατροί είχαν συστήσει «στους γονείς να πάνε το κοριτσάκι σε παιδοψυχολόγο για να πάρει βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσει την απώλεια των αδελφών του».

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας ότι στις 9 Απριλίου πήγατε και είδατε το παιδί χλωμό με τάση προς έμετο. ..

Μάρτυρας: Ναι, επανήλθε αμέσως το χρώμα του και δεν έκανε εμετό.

(…)

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι σας είπε η μητέρα ότι το παιδί ήταν μελανό; Ήταν όταν πήγατε εσείς μελανό;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε με το παιδί πως καταλάβατε ότι είχε τάση προς εμετό;

Μάρτυρας: Προσπαθούσε να κάνει εμετό αλλά δεν μπορούσε.

 Οι ερωτήσεις Αλέξη Κούγια

Στη μάρτυρα υπέβαλε ερωτήσεις και ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας.

Αλ. Κούγιας: Στις 9/4 έχετε βάρδια έχετε βάρδια από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Γράφετε ότι το παιδί εμφάνισε βήχα και έκανε εμετό. Γιατί λέτε ότι τώρα είχε λίγα σάλια;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Στη πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα μας έδειξε το νεφροειδές και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Αλ. Κούγιας: Δεν το γράφετε αυτό είναι σαν είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο…

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Αλ. Κούγιας: Αποκλείεται να ήταν μελανό και η μελανότητα να μεταβλήθηκε σε ωχρότητα;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης