Χοιρινές μπριζόλες με δενδρολίβανο και σκόρδο

07/03/2023 | 13:56

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες
1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Βάλτε το στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τις μπριζόλες. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, 4 λεπτά, γυρίστε και ψήστε άλλα 4 λεπτά. Αλείψτε γενναιόδωρα με βούτυρο σκόρδου.
Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν, 10-12 λεπτά. Σερβίρετε με περισσότερο βούτυρο σκόρδου.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου