Ο Γιώργος Κυριακόπουλος για την αυριανή απεργία στον ΕΦΚΑ

Για την αυριανή απεργία στον ΕΦΚΑ ο τ. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΙΚΑΣ και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Κυριακόπουλος δήλωσε:

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ απεργούν την Τρίτη 7 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στον Φορέα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο αρμόδιος «υπουργός των ιδιωτικοποιήσεων» Κωστής Χατζηδάκης φέρει τεράστια ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναλλασσόμενοι και οι εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και τέσσερα χρόνια, παρά την συνταξιοδότηση περισσότερων από 1700 υπαλλήλων, δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος.

Την ίδια στιγμή, η μη ουσιαστική ενοποίηση των εντασσόμενων στον ΕΦΚΑ Ταμείων, η απουσία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, ο απαρχαιωμένος σε πολλές διευθύνσεις μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς και οι ελλείψεις αναλώσιμων σε συνδυασμό με την μη ύπαρξη ενιαίου κανονισμού παροχών έχει οδηγήσει τον Φορέα σε απαξίωση και αδιέξοδο.

Η μοναδική εξαγγελία του κ. Χατζηδάκη, η οποία υλοποιείται είναι η κάλυψη των θέσεων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών από goldenboys με υψηλούς μισθούς, δημιουργώντας στο σύνολο του οργανισμού πολιτικές θέσεις διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο το κομματικό κράτος.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων , της Υγείας, της Παιδείας, αλλά και της κοινωνικής ασφάλισης και η απαξίωση του κράτους είναι εις βάρος των πολιτών.

Διαβάστε επίσης