Ναυάγιο στην Ιαπωνία: Επτά άνθρωποι αγνοούνται

 

 

Η ιαπωνική ακτοφυλακή αναζητεί επτά ανθρώπους, που αγνοούνται αφότου το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν, το οποίο θεάθηκε για τελευταία φορά κοντά στα νησιά Σενκάκου —διεκδικούνται από την Κίνα, όπου είναι γνωστά με την ονομασία Ντιαογιού—, αναποδογύρισε.

Το σκάφος θεάθηκε την Κυριακή, αφού είχε αναποδογυρίσει, από περιπολικό του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού βόρεια των νησιών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Τα ακατοίκητα νησιά διαχειρίζεται το Τόκιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους αποτελείτο από έναν υπήκοο Ταϊβάν και έξι υπηκόους Ινδονησίας.

«Διεξάγουμε έρευνες στην περιοχή με περιπολικά και ελικόπτερα αφότου λάβαμε την πληροφορία περίπου στις 13:30 (σ.σ. τοπική ώρα) την Κυριακή από το Πολεμικό Ναυτικό», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ, το πλοίο που αναποδογύρισε είναι από την Ταϊβάν. Ωστόσο η ιαπωνική ακτοφυλακή ανέφερε πως δεν έχει παρά ελάχιστες πληροφορίες, πέραν του ότι επρόκειτο μάλλον για αλιευτικό.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως οι ιαπωνικές αρχές συντονίζουν τις έρευνές τους με την Ταϊβάν, η οποία διεκδικεί επίσης τα νησιά.

https://www.newsbomb.gr/

Διαβάστε επίσης