Φωκίων Ζαΐμης: Εργα προς όφελος του πολίτη

 

Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης ανέφερε:

Ανέπτυξα τις δράσεις της ΠΔΕ στην περιφέρεια αλλά και ως εκπρόσωπος της CPMR και ειδικά για την μακροπεριφερεια της Μεσογείου στο πλαίσιο του συνεδρίου που οργάνωσε ο διεθνής οργανισμός δικαίου EPLO και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος στην Αθήνα.

Στο κέντρο της Αθήνας και κάτω από την σκιά του βράχου της Ακρόπολης είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με Έλληνες και ξένους ειδικούς για το περιβάλλον, τον τουρισμό, την κυκλική οικονομία, την διεθνή συνεργασία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τόνισα ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε καλύτερα όλα αυτά τα έργα και τις ενέργειες κυρίως χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ για το πως ακριβώς ωφελούν τον τοπικό επιχειρηματία και τον πολίτη της περιφέρειας με απλά και κατανοητά λόγια.

Υπάρχει ένα έλλειμμα κατανόησης μεταξύ πολιτικών των φορέων και της ΕΕ και του συγκεκριμένου οφέλους στις τοπικές κοινωνίες. Η ευθύνη βαρύνει τόσο τους φορείς δημιουργίας πολιτικής όσο και τους φορείς υλοποίησης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα ήτοι ευρωπαϊκό, εθνικό, υπερτοπικό και τοπικό. Δυστυχώς η γραφειοκρατία που στην χώρα μας ευδοκιμεί με την πρόφαση της διαφάνειας και η διαχρονική αλληλεξάρτηση που η γκρίζα γραφειοκρατία δημιουργεί οδηγεί ενίοτε σε διαφθορά μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα την ημιτελή ολοκλήρωση των έργων και την ρήξη της εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτείας. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να αναστραφεί το κλίμα αυτό αλλά κυρίως θέλει ειλικρίνεια, εμπειρία και σχέδιο.

Διαβάστε επίσης