Market Pass: Αρχίζουν την Παρασκευή οι πληρωμές - Μέχρι 15 Μαρτίου οι αιτήσεις

 

Ξεκινούν αύριο Παρασκευή, 3 Μαρτίου οι πληρωμές του Market Pass. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 του μήνα. Δικαιούχοι είναι πάνω από 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Αύριο Παρασκευή (03.03.2023) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή του Market Pass στους δικαιούχους που έκαναν αίτηση στο gov.gr έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα για το Market Pass θα δέχεται αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου.

Όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό και όσοι επέλεξαν την πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό έχουν σημαντικές διαφορές. Το πιο σημαντικό είναι πως τα μετρητά θα είναι και κατά 20% μειωμένα.

«Όποιος επιλέξει την άυλη κάρτα θα πάρει το 100% του ποσού, στον κάθε μήνα που τρέχει. Όποιος επιλέξει κατάθεση στο λογαριασμό του θα λάβει το ποσό μειωμένο κατά 20% σε δύο δόσεις», είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι «το πρόγραμμα λήγει στο τέλος Ιουλίου, αλλά το μηνιαίο ποσό αθροίζεται, δεν χάνεται και μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του market pass έως τέλος Αυγούστου», ενώ προσέθεσε ότι: «Το market pass επιστρέφει το 10% από τις αγορές όποιου το χρησιμοποιεί και αφορά στο 85% των συμπολιτών μας».

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Μαρτίου, μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως τις 15 του μήνα.

Market Pass – Αναλυτικά

Όσοι έκαναν αίτηση μέχρι 28 Φεβρουαρίου και επέλεξαν άυλη κάρτα στο κινητό θα πάρουν αύριο, 3 Μαρτίου το πρώτο δίμηνο:

Μονομελές νοικοκυριό: 44 ευρώ

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 64 ευρώ

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 64 ευρώ

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 84 ευρώ

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 84 ευρώ

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 104 ευρώ

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 124 ευρώ

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 144 ευρώ

Για την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, στην πρώτη πληρωμή τα ποσά καλύπτουν τρίμηνο και όχι δίμηνο, όπως η ψηφιακή κάρτα:

Μονομελές νοικοκυριό: 53 ευρώ

Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 77 ευρώ

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 77 ευρώ

Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 101 ευρώ

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 101 ευρώ

Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 125 ευρώ

Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 150 ευρώ

Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 173 ευρώ

Τέλος, σημειώνεται πως θα ακολουθήσει άλλη μία πληρωμή για το δεύτερο τρίμηνο και θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου.

Market Pass: Πώς θα κάνετε την αίτηση

* Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr.

* Με τους κλειδάριθμους Taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών ή η αιτούσα συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας. Δηλαδή, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Ο αιτών ή η αιτούσα δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού που είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αφότου υποβληθεί η αίτηση, αυτόματα και ηλεκτρονικά διεξάγεται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Κατόπιν, επιβεβαιώνεται ότι ο αιτών ή η αιτούσα είναι δικαιούχος.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης