Πάτρα: Πώς η Αστυνομία εξιχνίασε το ριφιφί στον ΜΕΝΤΗ, με κοσμήματα αξίας 1.200.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας 1.200.000 στην Πάτρα.

Οπως έγραψε χθες το Tempo24.News, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής ένας άνδρας έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κλοπή που διαπράχθηκε στις 26-02-2023, σε κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 26-2-2023, κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, αναρριχήθηκε στο πίσω μέρος  κοσμηματοπωλείου, το οποίο διέρρηξε με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου  και αφαίρεσε από τις προθήκες του ρολόγια, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κολιέ, χρηματικής αξίας 1.200.000 ευρώ.

Κατά την διαφυγή του κατηγορούμενου, υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας  φύλαξης, τον εντόπισαν εξωτερικά του καταστήματος και του απέσπασαν  ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο όπως διαπιστώθηκε περιέχονταν όλα τα κλοπιμαία, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της παθούσας, στα κοσμήματα προκλήθηκαν σημαντικές φθορές, συνολικής αξίας 350.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου και στις 1/3/2023, το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τον εντόπισε καθ΄ ον χρόνο είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας, όπου είχε μεταβεί για να βεβαιωθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του λόγω λήψης επταήμερης άδειας, από το σωφρονιστικό κατάστημα που ήταν έγκλειστος.

Στη συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία του κατηγορούμενου σε περιοχή της Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεόραση), τα οποία φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, προκειμένου να ελεγχθούν αν τυγχάνουν προϊόντα κλοπής

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας