Τουρκία: Απαγορεύουν στους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ να πάνε στο γήπεδο μετά τα αντικυβερνητικά συνθήματα

 

 

Οι αρχές της Τουρκίας απαγόρευσαν στους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ να παρακολουθήσουν τον επόμενο αγώνα της ομάδας τους, μετά τα συνθήματα που φώναξαν στο γήπεδο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας αποφάσισε να μην επιτρέψει στους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Φενερμπαχτσέ να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την Καϊσερίσπορ που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή, μετά τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων στο γήπεδο το περασμένο Σαββατοκύριακο για παραίτηση της κυβέρνησης (στη φωτογραφία, επάνω, οι φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ πετούν λούτρινα ζωάκια στο γκαζόν για να τιμήσουν τα παιδιά-θύματα του σεισμού, ενώ στο πανό έχουν γράψει «Τα παιδιά πάντα χαμογελούν»).

Σαστισμένη με την απόφαση

Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε και της Μπεσίκτας – δύο από τις πιο εξέχουσες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας – φώναξαν συνθήματα επικρίνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, που άφησαν νεκρούς τουλάχιστον 50.000 ανθρώπους στη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η νομαρχία της Καισάρειας ανακοίνωσε ότι οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε δεν θα επιτραπεί να παρευρεθούν στον αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Καισάρεια, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Η Φενέρμπαχτσε σε επίσημη δήλωση ανέφερε ότι είναι σαστισμένη με την απόφαση και δεν θα την αποδεχτεί.

«Θα εμβαθύνει τον κοινωνικό διχασμό», τόνισε ο σύλλογος, προσθέτοντας ότι με αυτή την απόφαση «θέλουν να εμποδίσουν την επιθυμία των οπαδών μας να υποστηρίξουν την ομάδα μας και τιμωρούν τον σύλλογό μας».

Η ομάδα κάλεσε όλες τις αρχές να επανεξετάσουν την απόφαση.

«Δεν φοβούνται μόνο τους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ. Φοβούνται όλους τους οπαδούς, φοβούνται τα γήπεδα, φοβούνται αυτό το έθνος», δήλωσε ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ηγέτης του Κόμματος της Πατρίδας.

«Ν’ αρθεί αμέσως η απαγόρευση για τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε. Μην κάνετε το ποδόσφαιρο παιχνίδι της πολιτικής», πρόσθεσε.

Ξεχειλίζει η οργή

Αρθρογράφοι κοντά στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι η οργή σ’ όλη την Τουρκία αυξάνεται, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης ν’ ανακουφίσει τον λαό από τις τρομακτικές συνέπειες των σεισμών.

«Είκοσι χρόνια ψέματα και εξαπάτηση, παραιτηθείτε», φώναζαν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, που είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στη Super Lig της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι γνωστός οπαδός της Φενερμπαχτσέ.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Τουρκίας δημοσίευσε δήλωση με την οποία ζήτησε να κρατηθεί η πολιτική μακριά από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Μια δήλωση που διαβάστηκε ως σιωπηρή καταδίκη των εκκλήσεων των φιλάθλων για παραίτηση της κυβέρνησης.

Χωρίς φιλάθλους

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγός του κόμματος Εθνικιστική Δράση, και εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του Ερντογάν, είχε καλέσει τους συλλόγους να λάβουν «επείγοντα και απαραίτητα μέτρα» για να διασφαλίσουν ότι οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους.

Ο αντιπρόεδρος του MHP (κόμμα Εθνικιστικής Δράσης) Semih Yalçın, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο πρόεδρος του κόμματος Μπαχτσελί παραιτήθηκε από μέλος της Μπεσίκτας.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης