Ρωσία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από την Αγία Πετρούπολη λόγω ύποπτου ιπτάμενου αντικειμένου

Απογειώθηκαν μαχητικά

Συναγερμός σήμανε στις πτήσεις εσωτερικού της Ρωσίας, καθώς εντοπίστηκε ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αγία Πετρούπολη. Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για κάποιο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, ανέφερε μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00, χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παραμείνει κλειστός ως τις 13:20, επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.

Νωρίτερα, πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στην πρωτεύουσα στις 11:00, αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου φαίνεται πως επηρεάζει επίσης πτήσεις προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, που πρέπει να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Αγίας Πετρούπολης.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης