«Το άγχος των εξετάσεων» - Ημερίδα στο ξενοδοχείο Αστήρ

Το Σάββατο 4 Μαρτίου

O Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Το άγχος των εξετάσεων.  Πρακτικές συμβουλές και τεχνικές για να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο», το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ‘ΑΣΤΗΡ’ με προσκεκλημένη την κ. Πωλίνα Φλεβάρη – Ψυχολόγο MSc.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αποφάσεις που καλείται να πάρει ο έφηβος από μικρή ηλικία αλλά και την πίεση που δέχεται από τις εξετάσεις του λυκείου με κορύφωση αυτές των Πανελλαδικών, διοργανώνεται σε συνεργασία με την έμπειρη ψυχολόγο και αξιωματικό της αστυνομίας, ημερίδα με τίτλο «Το άγχος των εξετάσεων. Πρακτικές συμβουλές και τεχνικές για να διαχειριστούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.».

Στην ημερίδα αυτή, θα γίνει αναφορά στα συναισθήματα που βιώνει ο μαθητής. Ποια είναι ή θα μπορούσε να είναι η στάση των γονέων. Τεχνικές και συμβουλές μελέτης και διαχείριση χρόνου που θα αποσυμπιέσουν τον μαθητή. Τεχνικές διαχείρισης άγχους πριν, την ημέρα αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Πώς επιλέγω το κατάλληλο επάγγελμα για εμένα και την σημασία της αυτοφροντίδας σε μία δύσκολη περίοδο για τον μαθητή.

Μέσα από μία παρουσίαση αλλά και διαδραστική συζήτηση η κυρία Φλεβάρη θα επιχειρήσει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά κατά την περίοδο των εξετάσεων. Σκοπός είναι ο κάθε ένας μέσα από αυτή την ημερίδα – κουβέντα να αποκτήσει χρήσιμα εργαλεία σκέψης.

Στο τέλος, η εισηγήτρια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο Αστήρ, Αίθουσα εκδηλώσεων (ημιώροφος).

Διαβάστε επίσης