Το Αθλητικό Καρναβαλικό Φεστιβάλ ΤΕΒΑ Π.Ε. Αχαΐας & «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα»

Στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα

Με την ενεργή συμμετοχή παιδιών και γονέων ωφελούμενων ΤΕΒΑ και άλλων προσκεκλημένων ολοκληρώθηκε το Καρναβαλικό Αθλητικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΚΣ Π.Ε Αχαΐας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Πάτρα.

Περισσότεροι από 150 γονείς και παιδιά ηλικίας 6-16 ετών ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια σε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον. Σκοπός ήταν η ενεργοποίηση των παιδιών, η ενίσχυση του πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικότητας και κυρίως η συμμετοχή τους σε  δράσεις που συμβάλουν στην ψυχοσωματική υγεία και κοινωνική  τους ανάπτυξης.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ διεξήχθη  βιωματικό σεμινάριο για γονείς και θεματικό εργαστήριο παιδιών  με τίτλο «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» του E. De Bono. Μέσα από παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, εξερεύνησαν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας τους και αντάλλαξαν ιδέες και ευρηματικές λύσεις σε πιθανά σενάρια προβλημάτων. Βασική πρόκληση ήταν  να «αποδράσουν» από τον συνήθη τρόπο σκέψης, εξετάζοντας κι άλλες οπτικές γωνίες στην επίλυση προβλημάτων  και την σφαιρική λήψη αποφάσεων.

20230224_athlitiko_festival_2.jpg

Την Περιφερειακή Αρχή εκπροσώπησαν ο Χαράλαμπος  Μπονάνος Αντιπεριφερειαρχης Π.Ε. Αχαΐας και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος   Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΠΔΕ, που συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά  στα ομαδικά παιχνίδια των παιδιών.  

Αξιοσημείωτη ήταν η συνεισφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, που με την παρουσία του στο Φεστιβάλ εξασφαλίστηκε  η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΚΣ Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας,  στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 2019), ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029643)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».

  

 

Διαβάστε επίσης