Με την Πατρινή ομάδα ρομποτικής Pop2See συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

Τι είναι το Pop2See

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 η Πατρινή ομάδα ρομποτικής Pop2See  πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας,  Χαράλαμπου Μπονάνου.

Οι Pop2See είναι μια μαθητική ομάδα ρομποτικής, που αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Μαζαράκη, την Αλίκη Ράγκου, τον Γιάννη Ράγκο και τον Κερκυραίο προπονητή τους, Σπύρο Τσουκαλά. Ξεκίνησε την πορεία της τον Ιούλιο του 2021. To Pop2See είναι ένα σύστημα δύο συσκευών, το οποίο με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, διευκολύνει την ένταξη των μαθητών και φοιτητών με απώλεια όρασης στα σχολεία και πανεπιστήμια.

Περιλαμβάνει:

Μια κάμερα, που μετατρέπει τις φωτογραφίες του σχολικού πίνακα, βιβλίων ή σημειώσεων σε ψηφιακό κείμενο και ήχο.
Μία συσκευή πληκτρολόγησης και ανάγνωσης, στην οποία ο μαθητής μπορεί να διαβάζει μέσω του κώδικα Μπράιγ το εισαχθέν κείμενο από την κάμερα, ή να πληκτρολογήσει κάποιο κείμενο στον κώδικα Μπράιγ, το οποίο μετατρέπεται αυτόματα σε κείμενο, ώστε μπορεί να διαβαστεί από τον βλέποντα εκπαιδευτικό
Μία εφαρμογή στην οποία έχουν πρόσβαση ο μαθητής, οι γονείς και ο εκαπιδευτικός με σκοπό την καλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση.

Το Pop2See, όπως τόνισαν τα παιδιά, προσφέρει στους μαθητές με απώλεια όρασης αυτονομία και ανεξαρτητοποίηση, καθώς αναβαθμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητή και εκπαιδευτικού. Σε όλο αυτό το ταξίδι στο πλάι τους ήταν η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος με κύρια εκπρόσωπο την Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και η γνωστή TikTokinfluencer,Άννα Μπαλάν, οι οποίες δοκίμαζαν συνεχώς τις συσκευές και τα πειράματα της ομάδας, δίνοντάς τους ανατροφοδότηση, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ομάδα ρομποτικής μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει τις παρακάτω διακρίσεις:

στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του Υπουργείου Παιδείας
εκπροσώπησαν την χώρα στον 33ο Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων τον Σεπτέμβριο στο Leiden της Ολλανδίας
κατέκτησαν την πρώτη θέση στα Προκριματικά της Ολυμπιάδας Ρομποτικής στην Ελλάδα
κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο (2η θέση) στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2022 τον Νοέμβριο στο Dortmund της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης