Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές στην εμφάνιση - Οι αισθητικές παρεμβάσεις που τις διορθώνουν

Η εμμηνόπαυση σημαίνει το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας και επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό, οι οποίες αποτυπώνονται και στην εικόνα των γυναικών που περνούν αυτό το «φράγμα». Ωστόσο, ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ζωής για τη γυναίκα, η οποία στις μέρες μας μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημάδια της γήρανσης με τη συμβολή της επιστήμης. Επίσημα, η εμμηνόπαυση ξεκινά ένα χρόνο μετά την τελευταία περίοδο μιας γυναίκας και μπορεί να συνεπάγεται αισθητές αλλαγές στην εμφάνισή της, κυρίως λόγω των ορμονικών μεταβολών που συντελούνται στον οργανισμό. Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να αρχίσουν ήδη από την περίοδο πριν από την εμμηνόπαυση, αφορούν κατά κύριο λόγο στο δέρμα και γίνονται εμφανείς τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Η υγιεινή ζωή, με σωστή διατροφή και σωματική δραστηριότητα, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της εμμηνόπαυσης στην υγεία και την εικόνα. Παράλληλα, η Πλαστική/Αισθητική Χειρουργική, παρέχει λύσεις που συμβάλουν στη διατήρηση μιας πιο νεανικής εμφάνισης, βελτιώνοντας την ψυχολογία, η οποία μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά υπό τα νέα δεδομένα. Πρόκειται για μεθόδους που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων όταν αυτές έχουν ήδη παρουσιαστεί, αλλά και στην πρόληψή τους.

Η εμμηνόπαυση μπορεί να αφήσει έντονο αποτύπωμα στην εμφάνιση της γυναίκας, το οποίο είναι ορατό στο δέρμα, τα μαλλιά, τους ιστούς, αλλά και τη συσσώρευση λίπους. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να αποκαταστήσουν την εικόνα μας. Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν ενέσιμες θεραπείες, μηχανήματα λέιζερ ή ραδιοσυχνοτήτων, αλλά και χειρουργικές επεμβάσεις για πιο έντονα προβλήματα. Μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό και έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Αφυδάτωση και χαλάρωση

Στην εμμηνόπαυση, το δέρμα χάνει μέρος της ικανότητας να συγκρατεί το νερό, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται. Παράλληλα, καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται στον οργανισμό, μειώνεται και η παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα γίνεται πιο λεπτό.

Οι θεραπείες που στοχεύουν στην ενυδάτωση και τόνωση του δέρματος, μπορούν να εφαρμοστούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εμμηνόπαυση. Γίνονται με την έγχυση ενέσιμων υλικών, όπως βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, δηλαδή με μεσοθεραπεία, ενώ η τόνωση μπορεί να επιτευχθεί και με τη χρήση των ειδικών μηχανημάτων, όπως λέιζερ και ραδιοσυχνότητες.

ygeiamou.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ