Ξεπέρασαν τις 700.000 οι αιτήσεις για το Market Pass

22/02/2023 | 16:11

Οι αιτήσεις για το Market Pass έχουν ξεπεράσει ήδη τις 700.000 δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

«Έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700 χιλιάδες αιτήσεις για συμμετοχή στο Market Pass. Και εκτιμώ ότι ο αριθμός αυτός  θα αυξηθεί πολύ περισσότερο τις επόμενες ημέρες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο για καταπατημένα ακίνητα «έρχεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση του υλοποίηση του Market Pass που θα καλύπτει το 10%  όλων των βασικών μηνιαίων εξόδων πρακτικά κάθε ελληνικής οικογένειας  για το επόμενο εξάμηνο. Είναι ένα σημαντικό ακόμα ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο διεθνές κύμα ακρίβειας ιδίως στα τρόφιμα».

Και ανέφερε ενδεικτικά κάποια παραδείγματα με τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι του Market Pass.

«Μια τετραμελής οικογένεια που πληροί τις προϋποθέσεις υπολογίζουμε ότι θα κάνει μηνιαίες αγορές 520 ευρώ θα λάβει 52 ευρώ μηνιαία ενίσχυση σε χρεωστική κάρτα
Ένα μονομελές νοικοκυριό που εκτιμούμε ότι οι αγορές του είναι περί τα 220 ευρώ θα του καταβληθούν 22 ευρώ.

Όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την κάρτα αγορών θα εισπράττουν όχι το σύνολο αλλά το 80% του ποσού της επιδότησης  στον λογαριασμό τους».

 

ΠΗΓΗ

Πρώτος Έρωτας
13/05/2025 | 11:02

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης 

Ο πιο εύκολος δρόμος…είναι ο πεζόδρομος ΦΩΤΟ

Διώκεται 38χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Διήμερο γεμάτο αθλητισμό,  πάθος και συμμετοχή στο Μεσολόγγι

Αστυνομικές ειδήσεις από τη Δυτικής Ελλάδα

Πρώτος Έρωτας

Το ατύχημα του Πάνου Μιχαλόπουλου και η συνάντηση με τον Άρη Μουγκοπέτρο

Τζορτζ Μπάλντοκ: Με ελληνική σημαία πανηγύρισε η Σέφιλντ την πρόκριση στον τελικό ανόδου