Πάτρα: Ενημέρωση του κοινού με θέμα «Νεφροπροστασία: αισιόδοξες προοπτικές σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα»

από το Νεφρολογικό Κέντρο της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Το Νεφρολογικό Κέντρο της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση Ενημέρωσης του Κοινού με θέμα «Νεφροπροστασία: αισιόδοξες προοπτικές σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα» την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στον Πολυχώρο Αγορά Αργύρη (Διεύθυνση: Αγ. Ανδρέου 12, Πάτρα). Η επιστημονική αυτή εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού που εορτάζεται την δεύτερη Πέμπτη του μηνός Μαρτίου κάθε χρονιάς και έχει την Αιγίδα της Παγκόσμιας, της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.

 

Στόχος της αναγνωρισμένης αυτής ημέρας σε όλες τις χώρες, είναι η ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στην καλύτερη προστασία της νεφρικής λειτουργίας και στην πρόληψη της χρόνιας νεφρικής νόσου. Το Νεφρολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών αποτελεί Κέντρο Αναφοράς για την Δυτική Ελλάδα, συμμετέχοντας σε όλες τις μεγάλες πρωτοποριακές διεθνείς μελέτες που σχετίζονται με τη χρήση των νεότερων φαρμάκων που συμβάλλουν στην προστασία των νεφρών.

 

Με το αίσθημα του βάρους της ευθύνης για τους ασθενείς της Δυτικής Ελλάδας το Νεφρολογικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών διοργανώνει την εκδήλωση αυτή μαζί με την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία με σκοπό την όσο το δυνατόν ευρύτερη και αναλυτικότερη ενημέρωση του κοινού μέσα από το επιστημονικό πρόγραμμα αλλά και την αναλυτική συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή την προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και διάδρασης με το κοινό αποτελεί και η ενεργό συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας στην εκδήλωση.

Η συμμετοχή είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Οι Διοργανωτές της Ημερίδας

Δημήτριος Γούμενος

Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Νεφρολογικού & Μεταμοσχευτικού Κέντρου Π.Γ.Ν. Πατρών

Ευάγγελος Παπαχρήστου

Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Γενικός Γραμματέας Ε.Ν.Ε.