Βρέθηκε νεκρός και ο αθλητικός διευθυντής της Χατάϊσπορ

Παγιδεύτηκε κάτω από τα ερείπια πολυτελούς κτιρίου κατοικιών

Bρέθηκε νεκρός και ο αθλητικός διευθυντής της Χατάϊσπορ, Τανέρ Σαβούτ. Το σώμα του ανασύρθηκε σήμερα (21/2), 15 ημέρες μετά από δύο καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, στους οποίους έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι.

Ο Σαβούτ είχε εξαφανιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου. Το σώμα του βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής του ίδιου συλλόγου, Κριστιάν Ατσού, ανασύρθηκε νεκρός την περασμένη εβδομάδα.

«Αισθανόμαστε τη βαθιά θλίψη του να χάνουμε τον αθλητικό διευθυντή μας, Τανέρ Σαβούτ» έγραψε στο Twitter η Χατάϊσπορ και πρόσθεσε: «Δεν θα σε ξεχάσουμε, δάσκαλε Τανέρ. Αναπαύσου στον παράδεισο. Είσαι πάντα στις καρδιές μας».
 
Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν επίσης η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) και οι κορυφαίες ομάδες του τουρκικού πρωταθλήματος, μεταξύ των οποίων η Γαλατασαράι και η Φενέρμπαχτσε.

Ο Σαβούτ παγιδεύτηκε κάτω από τα ερείπια πολυτελούς κτιρίου κατοικιών δίπλα στον Άτσου όταν σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Χτισμένο το 2013, το "Ronesans Residence" έχει γίνει από τότε σύμβολο κακών κατασκευαστικών πρακτικών στην Τουρκία, την οποία πολλοί άνθρωποι κατηγορούν για τους χιλιάδες θανάτους στους σεισμούς αυτού του μήνα.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης