Γιώργος Κυριακόπουλος: Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία με ευθύνη της κυβέρνησης

"Ένα γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών απειλεί χιλιάδες πρώτες κατοικίες"

Σε δήλωση του ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυριακόπουλος αναφέρει:

Ένα γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών απειλεί χιλιάδες πρώτες κατοικίες, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμα και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας ,με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε τον Οκτώβριο του 2020. Δημιούργησε έναν εξωδικαστικό μηχανισμό, με τον οποίο οι οφειλέτες δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, καθώς δεν δεσμεύονται ούτε οι τράπεζες ούτε τα funds να διαπραγματευτούν. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να χάνουν το σπίτι τους, χωρίς να έχουν κληθεί να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Το δεύτερο «χειρουργικό χτύπημα» της κυβέρνησης ήταν η σύνδεση των τιτλοποιήσεων, με τον νόμο του 2003, και όχι με αυτόν που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, που οδηγεί σε γενικευμένους πλειστηριασμούς, αλλά και στέρηση 50 δισ. φορολογικών εσόδων, καθώς  δεν φορολογεί τα funds. 

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει έναν ανθρωποκεντρικό, και όχι τραπεζοκεντρικό, πτωχευτικό κώδικα, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, τα δικαιώματα του οφειλέτη και θα δίνει μια δεύτερη ευκαιρία επαγγελματικής επανεκκίνησης και κοινωνικής επανένταξης.   

Διαβάστε επίσης