Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσαν στη μνήμη του πατρινού μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου στις 6,7,8,9 και 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας, σε συνεργασία με την οικογένειά του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείο Ρίου.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που έγινε για τέταρτη κατά σειρά χρονιά στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, με σύνθημα «Για τον Θάνο…» η ανταπόκριση και φέτος ήταν μεγάλη.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, φιλοδοξεί μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, να ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία και ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το αίμα, να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

 Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής αιμοδοσίας, σε σχετική του επιστολή προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό, το Κέντρο Αίματος του Π. Γ. Ν. Πατρών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και την Αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας στην εθελοντική αιμοδοσία «ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ» που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου από τη Δευτέρα 06-02 έως την Παρασκευή 10-02-2023 με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμά και η εθελοντική προσφορά αίματος ήταν ουσιαστική και πολύτιμη για την στήριξη των έκτακτων και τακτικών μεταγγίσεων των συνανθρώπων μας, αλλά και για την επάρκεια αίματος της πόλης και της χώρας μας.

 Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και η Αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας ευχαριστούν θερμά όλους όσους πρόσφεραν αίμα και όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της .