Πάτρα: Ο Περικλής Αλιώπης θα παρουσιάσει το πρώτο προσωπικό του album

Στις 20 Φεβρουαρίου

Πρωτότυπες συνθέσεις από τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Λατινική Αμερική και την Jazz θα απολαύσει το κοινό της Πάτρας στις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών «Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Περικλής Αλιώπης θα παρουσιάσει το πρώτο προσωπικό του album σε μία μοναδική παράσταση γεμάτη βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια με τίτλο “A Lot of Me”, συνομιλώντας επί σκηνής με τον δεξιοτέχνη κιθαρίστα Βασίλη Τζιατζιά, με τον αυτοσχεδιασμό ως συνθήκη να δεσπόζει και την ατμόσφαιρα της στιγμής να καθορίζει την εξέλιξη της παράστασης.
Με «υλικά» τους συνθέσεις και εμπνευσμένες διασκευές ενώνουν την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Ελλάδα με την Λατινική Αμερική και την Τζαζ μέσα από το αισθητικό τους πρίσμα

ΑΛΙΩΠΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1988 στην Έδεσσα. Από την ηλικία των έξι ετών ξεκινάει τις σπουδές του στην μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας.

To 1999 εγγράφεται στην τάξη τρομπέτας με δάσκαλο τον Τάσο Δίσκο.

Από το 2005 ως το 2011 σπουδάζει τρομπέτα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και από το 2012 στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στην τάξη του Αναστάσιου Γιαμουρίδη από όπου και πήρε το δίπλωμα του το 2013, με βαθμό Άριστα.

Τον Μάιο του 2013 δίνει Ρεσιτάλ μετά από διαγωνισμό στο Κέντρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 21ου Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα τρομπέτας με τους Γεράσιμο Ιωαννίδη, Vince Dimartino και Fritz Damrow καθώς και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με τους Κώστα Αναστασιάδη και Markus Stockhausen.

Συμπράττει σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα του Μ.Μ.Θ. και του Κ.Ω.Θ . με της συμφωνικές ορχήστρες του Δήμου Θεσσαλονίκης, Α.Π.Θ. & Κ.Ω.Θ. την μπάντα του Κ.Ω.Θ. και άλλα σύνολα κλασικής μουσικής.

Από τον Ιούλιο του 2014 είναι έκτακτο μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Συμμετέχει ως σολίστ σε μουσική για θεατρικές παραστάσεις , κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Έχει ισχυρή παρουσία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής με δισκογραφία και συνεργασίες με μπάντες χάλκινων πνευστών της Μακεδονίας.

Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής και εμφανίζεται σε μερικούς από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους ανά τον κόσμο.

Συνεργαζεται σε επίπεδο ηχογραφήσεων και συναυλιών με πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών.

Από το 2019 είναι καθηγητής τρομπέτας στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΙΑΤΖΙΑΣ

Ο Βασίλης Τζιατζιάς σπούδασε κιθάρα & θεωρητικά στα Νέο Ωδείο και Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, συνέχισε με ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας και αρμονίας της τζαζ με καθηγητές τους Γ. Πατσιαούρα & Θ. Καπηλίδη ενώ το 1993 παρακολούθησε τρίμηνα courses & Jazz workshops στο μουσικό τμήμα του York Univesity του Τορόντο.

Από τις Αρχές της 10ετίας του ’90 επαγγελματίας μουσικός, συνεργάζεται με μερικούς από τους σημαντικότερους συνθέτες και τραγουδιστές της χώρας μας ενώ ως ενεργό μέλος της τζαζ σκηνής συμπράττει με σπουδαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, με εμφανίσεις σε κλαμπ και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την διετία ΄92 – ’93 ήταν μέλος του κουαρτέτου του Αμερικανού τρομπετίστα Danny Hays και είναι ιδρυτικό μέλος του Santorini Jazz Festival του οποίου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής απο το 1997 ως και το 2000.
Από το 2007 ζει στην Πάτρα όπου και διδάσκει σύγχρονη κιθάρα και Αρμονία της Τζαζ.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη

Διαβάστε επίσης