Θα τιμηθεί για την προσφορά του ο Τάσος Μαραγκός

 

Τον καταξιωμένο Πατρινό Καλλιτέχνη, Τάσο Μαραγκό, θα τιμήσει για την προσφορά του στην Τέχνη, την πόλη και το Πατρινό  Καρναβάλι, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, την προσεχή Τρίτη (ώρα 19:30) στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

 

Η βράβευση θα γίνει, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του δίτομουλευκώματος«Καρναβαλική Πάτρα – Φωτογραφικό και Ιστορικό λεύκωμα της Πατρινής Αποκριάς», που εξέδωσαν τα «24 Γράμματα», με την υπογραφή του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου.

Το λεύκωμα παρουσιάζεται  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και με την υποστήριξη της ΕΣΗΕΠΗΝ, του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, του Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα, του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κ. Παλαμάς», του Κέντρου Πολιτισμού - Ολυμπισμού και της Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών και το πανελλαδικό περιοδικό «πατρινόραμα».

Την βραδιά θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Λαμπίρη, ενώ στο μουσικό μέρος θα τραγουδήσουν τραγούδια τους, που έχουν συνδεθεί με το καρναβάλι της Πάτρας, η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Γιώργος Σαλαμπάσης.

Τη μουσική επιμέλεια, θα έχει ο Μο της Ιόνιας Ορχήστρας, ΧρήστοςΠαναγιωτόπουλος, ενώ θα συμμετάσχουν οι Μπάντες τουπρ. Αρχιμουσικού της Δημοτικής Μπαντίνας, Νίκου Λιόπετα, που θα έρθουν στον Εμπορικό Σύλλογο, παιανίζοντας στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών και Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς»,Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς, ενώ θαμιλήσουν οι:

Χαράλαμπος Μπονάνος-Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χρήστος Μπούρας- Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος– Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Παπασπήλιος- Συγγραφέας, Δημήτρης Πεφάνης-πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Την εκδήλωση θα κλείσουν με σοκολατοπόλεμο, οι Σύλλογοι «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοπαίκτες», «Σοκολατοδορμίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», με επικεφαλής τον Περικλή Δημητρόπουλο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.