Αύριο η κηδεία της Δέσποινας Νικολαΐδου – Έπαιξε στην «Εκάτη» το πρώτο έγχρωμο πρόγραμμα που προβλήθηκε στην Ελλάδα

 

 

Την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν την σπουδαία ελληνίδα ηθοποιό Δέσποινα Νικολαΐδου, που «άφησε» χθες την τελευταία της πνοή, θα έχουν αύριο Σάββατο (18/2) φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στο Χολαργό.

Την είδηση για το χαμό της σπουδαίας ηθοποιού, η οποία υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Μούτσιου γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Δέσποινα Νικολαϊδου, που γεννήθηκε το 1934 αγαπήθηκε για τους ρόλους της σε ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννηθήσα το 1934 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και συμμετείχε σε πολλές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές.

Συμμετείχε επίσης, στη σειρά Εκάτη, το πρώτο έγχρωμο πρόγραμμα που προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση.
Χαρακτηριστικός ρόλος που οι περισσότεροι θα θυμόμαστε, ήταν της Ρούλας Γκραβάνη, κολλητής φίλης της Λίζα Πετροβασίλη (Αλίκη Βουγιουκλάκη) στην ταινία Χτυποκάρδια στο Θρανίο του 1963 καθώς και της Μαίρης στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα. Το 1977, μαζί με τον Γιώργο, είχαν συγκροτήσει το δικό τους θίασο.

https://www.ertnews.gr/

Διαβάστε επίσης