Ομάδα για παιδιά 11-12 ετών από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις

Οκτώ συναντήσεις

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» πρόκειται να υλοποιήσει στην Πάτρα μία νέα ομάδα για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, με θέμα «Τον εαυτό μου εξερευνώ και ανακαλύπτω…. θησαυρό».

Η ανάγκη ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών είναι διαχρονική καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τις έντονες αλλαγές που βιώνουν σε κάθε στάδιο της εξελικτικής τους πορείας. Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και την επιβεβαίωση των άλλων, ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας καθώς και ξεκάθαρα όρια στα οποία θα ξέρουν ότι μπορούν να κινηθούν.

Στην ομάδα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία ….

Να γνωριστούν μεταξύ τους,
Να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα από την αλληλεπίδραση τους,

Να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους,
Να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μοναδικά και ξεχωριστά άτομα, αναγνωρίζοντας τις δυνάμεις τους, τις δυνατότητές τους και τα ατομικά χαρακτηριστικά τους,
Να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους,
Να ευαισθητοποιηθούν στην έννοια και την αξία της διαφορετικότητας.

Κατά την διάρκεια των 8 συναντήσεων μέσα από βιωματικές διαδικασίες, όπως καταιγισμός ιδεών, παιχνίδια ρόλων και δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης, τα παιδιά θα εργαστούν σε ζευγάρια ή σε μικρές ομάδες μοιραζόμενα τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και  τις εμπειρίες τους με τα υπόλοιπα παιδιά στην ολομέλεια του κύκλου.

Η ομάδα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 11-12 ετών, θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Πέμπτη, από 16 Μαρτίου 2023 έως 18 Μαΐου  2023 και ώρες 17:30-19:30.  Οι συναντήσεις της ομάδας  θα γίνονται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, στον πρώτο όροφο.

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν, αλλά επειδή ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας  συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο https://kpachaia.gr/omada-gia-paidia-11-12-eton-2/

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00, υπεύθυνη κα Σπυριδούλα Μπεκίρη, Κοινωνιολόγος ή στο email: [email protected].  

 

 

Διαβάστε επίσης