Εθελοντική αιμοδοσία από το σπιράλ

Για τέταρτη φορά, μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης πρόσφεραν αίμα

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση αιμοδοσίας του σπιράλ η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παράταξης το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Για τέταρτη φορά, μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης προσήλθαν και πρόσφεραν αίμα, καλύπτοντας μέρος από την τεράστια ανάγκη που υπάρχει. Ενθαρρυντική υπήρξε και η προσέλευση δημοτών που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμα. 

Ο επικεφαλής του σπιράλ και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς παρέστη στη διαδικασία, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην οργάνωσή της και δήλωσε: «Στο σπιράλ πιστεύουμε βαθιά πως η αιμοδοσία είναι μία έμπρακτη απόδειξη της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Ο Δήμος Πατρέων οφείλει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη, αφενός στα τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της πόλης και αφετέρου σε όλες τις συλλογικότητες οι οποίες έχουν τη διάθεση να οργανώνουν αντίστοιχες δράσεις για τα μέλη τους. Είναι καιρός η Ελλάδα να πάψει να εισάγει αίμα από το εξωτερικό».

spiral-aimodosia_4.jpg

Υπενθυμίζεται πως το σπιράλ οργάνωσε για πρώτη φορά εθελοντική αιμοδοσία, προεκλογικά το 2019, ενώ τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω καραντίνας, κάλεσε ξανά τα μέλη του να καλύψουν τις -και τότε- αυξημένες ανάγκες και απέκτησε ταυτόχρονα κωδικό στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών, ως επίσημος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Πριν τα εγκαίνια του γραφείου της οδού Αλεξάνδρου Υψηλάντου, τον Ιούνιο του 2021, τα μέλη του σπιράλ συμμετείχαν ξανά σε εθελοντική αιμοδοσία. Η τωρινή δράση συντονίστηκε από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα, με την υποστήριξη των Ομάδων Εργασίας #Κοινωνία και #Γραφείου.

Το σπιράλ ευχαριστεί τα μέλη του, τους φίλους του και τους πατρινούς δημότες οι οποίοι αιμοδότησαν εθελοντικά και δεσμεύεται να επαναλάβει και στο μέλλον παρόμοια δράση, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο. Στο βαθμό που μας αναλογεί θα προσπαθούμε πάντοτε να συντρέχουμε, καλύπτοντας κενά και ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

spiral-aimodosia_3.jpg

Διαβάστε επίσης