Κοντά στους απεργούς εκπαιδευτικούς ο Γιώργος Κυριακόπουλος

 

Στην απεργιακή συγκέντρωση των δασκάλων και των νηπιαγωγών βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυριακόπουλος και σε ανάρτησή του σημείωσε: 

Κανένας δημόσιος υπάλληλος, κανένας εκπαιδευτικός δεν αντιδρά στην αξιολόγηση. Είναι αναγκαία ως κριτήριο βελτίωσης όλων όσοι εργάζονται στο Δημόσιο. Όμως, η έννοια του λειτουργού δημοσίου υπαλλήλου έχει περισσότερη αξία από κάθε άλλον στους εκπαιδευτικούς. Άρα, χρειάζεται η εμπειρία και η γνώση των ίδιων, γιατί περισσότερο από τον καθένα ξέρουν από πρώτο χέρι τα μακροχρόνια προβλήματα της Παιδείας. Ας συμφωνήσουμε, ωστόσο, ότι μόνο με πλήρη, καθαρή και έντιμη συνεννόηση λύνονται τα προβλήματα, και όχι με τις αυθαίρετες αποφάσεις της κυρίας Κεραμεως.

Επομένως, όσοι επιλέγουν την αριστεία και την γνώση σαν πάνσοφοι αποτυγχάνουν, και στον στόχο και στην κοινωνία, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά σύσσωμη η μαθητική κοινότητα και οι γονείς. Κατ’ επέκταση, το μέλλον αυτής της χώρας.
Δυστυχώς, όμως, η πολιτική αυτής της κυβέρνησης τάσσεται εναντίον του δημοσίου σχολείου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αυτοί/ες που υπηρετούν ως δάσκαλοι, ως καθηγητές, αντέδρασαν με την πανεκπαιδευτική απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα στην Πάτρα σε μια ομολογουμένως μεγάλη κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης