Μπαράζ διαβουλεύσεων για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Ο «γρίφος» της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή

 

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ «κλείδωσαν» στην πλειονότητα τους και μένει ένα μικρό ποσοστό, κάτω του 10%, που δεν έχει οριστικοποιηθεί, με την τελική «πινελιά» να μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Το οποίο σημαίνει ότι το αργότερο ως την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες στην ΝΔ με τα ψηφοδέλτια, αν και εφόσον οι εκλογές διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, που θεωρείται και η επικρατέστερη ημερομηνία.

«Μπαράζ» διαβουλεύσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου η «τριανδρία» του Μαξίμου και του Μοσχάτου, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης, επισπεύσαν τις διαδικασίες, ώστε όλα να είναι έτοιμα την ημέρα που ο Πρωθυπουργός θα λάβει την τελική του απόφαση για το πότε θα στηθούν οι κάλπες και πριν προχωρήσει στη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών.

Τα «κενά» τα οποία θα συμπληρωθούν στην τελική ευθεία αφορούν στις μεγάλες περιφέρειες, κυρίως στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί η μεγάλη εκκρεμότητα είναι η κάθοδος ή όχι, του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές.

Ο «γρίφος» της υποψηφιότητας Καραμανλή

Η υποψηφιότητα ή όχι του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης παραμένει ένας γρίφος.

Εδώ και καιρό ο κ. Καραμανλής σε συνομιλητές του είχε εκφράσει τη βούληση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Μάλιστα πολλοί «στοιχημάτιζαν» υπέρ αυτού του ενδεχόμενου μετά την ομιλία του στα Ανώγεια, το περασμένο καλοκαίρι, όταν σε μία από τις εξαιρετικά σπάνιες παρεμβάσεις του, μίλησε… «απελευθερωμένα» και εκτός κομματικών “στεγανών” και είχε πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από την κυβερνητική διαχείριση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής το τελευταίο διάστημα φέρεται να έχει και δεύτερες σκέψεις. Δέχεται εισηγήσεις από «γαλάζια» στελέχη να δώσει ενεργά τη μάχη σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και η αίσθηση που έχουν αποκομίσει στελέχη είναι μάλλον θετική.

Πηγές από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση.

Και πάντως διευκρινίζουν ότι ακόμη και αν η απάντηση του είναι αρνητική, στην ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιεί την απόφαση του, σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει η παραμικρή αποστροφή που θα «πλήγωνε» την παράταξη, αλλά αντίθετα θα είναι υποστηρικτική στη μεγάλη μάχη για την αυτοδυναμία που θα δώσει η ΝΔ.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ