Καρναβαλούπολη στην Οβρυά

Με ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλευση μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ν. Ντεβέ της Οβρυάς η τελευταία περιφερειακή Καρναβαλούπολη που έκλεισε τον κύκλο των αποκεντρωμένων δράσεων του Καρναβαλιού των Μικρών, ο οποίος είχε σαν στόχο να πάει το Καρναβάλι σε απομακρυσμένες περιοχές εκτός κέντρου της πόλης.

Οι μικροί μας φίλοι παρότι πριν λίγο είχαν τελειώσει το σχολείο, με τους συνοδούς τους έβαλαν στο πρόγραμμά τους την Καρναβαλούπολη αυτή την καθημερινή μέρα αποδεικνύοντας πόσο ζωτικής σημασίας είναι το Καρναβάλι για τις περιοχές της περιφέρειας της πόλης.

Οι μικροί στην Οβρυά συμμετείχαν ενεργά σε διαδραστικά καρναβαλικά παιχνίδια που συνδύαζαν την εκπαιδευτική διαδικασία με τη διασκέδαση και το κέφι που το Καρναβάλι των Μικρών ξέρει πολύ καλά να μεταδίδει σε μικρούς και μεγάλους. Τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν και οι μπόμπιρες του Καρναβαλιού των Μικρών χάρηκαν με την ψυχή τους ταξιδεύοντας σε έναν κόσμο γεμάτο παραμύθι, καρναβαλική μαγεία, μεταμφιέσεις, κατασκευές αλλά και μηνύματα ισότητας και ανθρωπιάς. Υπεύθυνοι για αυτό ήταν οι ξυλοπόδαροι της ομάδας X-Saltibagos που οδήγησαν τους μικρούς μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες του διαδραστικού τους παιχνιδιού «Το χαμένο μαγικό παιχνίδι» με τεχνικές κουκλοθέατρου και τσίρκου σε ένα ξεχωριστό ταξίδι με παρόντα όλα τα στοιχεία του καρναβαλικού μας πολιτισμού, κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μικρών. Τους μικρούς και τους συνοδούς τους καλωσόρισε η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου, ενώ στο τέλος οι σοκολατορίψεις γλύκαναν μικρούς και μεγάλους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη μεγάλη κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 10πμ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων τους περιμένει το Baby Rally και αμέσως μετά η Κεντρική Καρναβαλούπολη με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11πμ στην πλατεία Ομονοίας θα δοθεί το έναυσμα για την εκκίνηση της Μεγάλης Παρέλασης των Μικρών που αναμένεται να καταπλήξει για μια ακόμη φορά και να αναστατώσει τους δρόμους της Πάτρας με τον ανεπανάληπτο τρόπο των λιλιπούτειων καρναβαλιστών.

Διαβάστε επίσης