«ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ»: Ο χορός του βάλτου από τον Σύλλογο Αγυιάς - Τερψιθέας, την Τσικνοπέμπτη στη Γερμανού

Στις 19.00

Μετά το α’ μέρος του «Χορού του Βάλτου» έρχονται «Τα ξωτικά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγυιάς – Τερψιθέας, μια παράσταση που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 19.00, στην οδό Γερμανού. Η παράσταση εντάσσεται στο δρώμενο του Δήμου Πατρέων και του Χορευτικού Τμήματος του Π.Ο., με τίτλο «Ο γάμος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού», και περιλαμβάνει πομπή από τα Ταμπάχανα – Γερμανού – Αγίου Γεωργίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας θα ανοίξει την πομπή και θα παρουσιάσει το έργο του πρώτα στη διασταύρωση Γερμανού & Βότσαρη και έπειτα στη διασταύρωση Γερμανού & Γεωργίου Ράμμου (έξω από το Λαϊκό Θέατρο). Η πομπή θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου όπου τα «ξωτικά» θα αποκαλύψουν τον γαμπρό στη βασίλισσα του Καρναβαλιού και θα της παραδώσουν τα δώρα. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γεωργίου για γλέντι με το παραδοσιακό σχήμα «ΓΚΙΝΤΙΚΙ»

Οι συντελεστές του συλλόγου σημειώνουν: «Τα «ξωτικά» είναι πλάσματα φανταστικά που ζουν στο Βάλτο και θυμίζουν την πρωταρχική κατάσταση του ανθρώπου. Απεικονίζουν την πρώιμη ηλικία της ανθρωπότητας όπου ο άνθρωπος γίνεται ένα με τη φύση, προσπαθώντας να την κατανοήσει και να την αντιμετωπίσει. Οι εμπειρίες της πρώιμης ηλικίας είναι τα βιώματα της ανθρωπότητας, η οποία βρίσκεται σήμερα στο απόγειό της. Τι κρατά, όμως, μια μερίδα ανθρώπων αποκομμένους στους βάλτους; Τι τους κρατούσε λίγα βήματα πίσω από τον κόλπο τον Πατραϊκό, που βαπτίζεται ο ήλιος και το θαύμα των ανθρώπων; Τα δώρα στη βασίλισσα συμβολίζουν την απαξίωση κάθε αναγκαστικού συμβιβασμού που μας κάνει υποχείρια, και την αξίωση της προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας.

Τα «ξωτικά» δεν νοσταλγούν τον βάλτο... Τα «ξωτικά» ακολουθούν το πέρασμα από την ιστορία στον μύθο και προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο»...

Συντελεστές:

Ιδέα – χορευτική & σκηνική παρουσίαση: Γιώργος Μαγιάκης

Κατασκευές: Κατερίνα Σκαρπέλου, Αναστασία Πολυδωροπούλου

Βοηθοί κατασκευών: Βασιλική Φαρμάκη, Ναταλία Παπαϊωάννου

Καλλιτεχνική υποστήριξη παρουσίασης: Πένυ Θεοδοσίου, Έλενα Τσούνη

Τεχνική υποστήριξη: Σοφία Βασδέκη, Αφροδίτη Κριμπά

Χορευτική ομάδα: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Σοφία Βασδέκη, Αναστασία Πολυδωροπούλου, Έλενα Τσούνη, Γιώργος Μαγιάκης, Πένυ Θεοδοσίου, Κατερίνα Σκαρπέλου, Κρίστι Ρήγα, Γιάννης Κακαμπούκης, Αφροδίτη Κριμπά, Αριστέα Μπρούμα, Μυρτώ Αποστολοπούλου

Τη χορευτική ομάδα θα ακολουθήσουν μέλη του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ