Κούρεμα: Τρεις συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς

Αν ξέρετε ότι θέλετε μια αλλαγή στα μαλλιά σας αλλά δεν ξέρετε τι να ζητήσετε

Συχνά, όταν επισκέπτεστε το κομμωτήριο, έχετε ήδη κάτι στο μυαλό σας που θέλετε να δοκιμάσετε. Είτε πρόκειται για μια σειρά χρωμάτων, ένα μοντέρνο κούρεμα ή ακόμη και μερικές φωτογραφίες για έμπνευση.

Ωστόσο, μπορεί να έχετε βρεθεί σε μια διαφορετική κατάσταση στο παρελθόν. Να μην ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, απλά να ελπίζετε σε κάτι καλύτερο από αυτό που έχετε αυτή τη στιγμή.

Αυτό μπορεί να είναι ένα απογοητευτικό συναίσθημα. Τόσο για εσάς όσο όσο και για τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας, να σημειωθεί.

Ακολουθούν οι τρεις καλύτερες συμβουλές του Joseph Maine, celebrity stylist, για την επιλογή του ιδανικού κουρέματος που ταιριάζει σε εσάς και τις προτιμήσεις σας:

1. Λάβετε υπόψη το σχήμα του προσώπου σας

Το πρώτο βήμα: Σκεφτείτε πόσο μακριά θέλετε τα μαλλιά σας. Εάν δεν έχετε ήδη μια προτίμηση, τότε μπορείτε να εξετάσετε το σχήμα του προσώπου σας για κάποια έμπνευση.

«Όσον αφορά το μήκος, στα περισσότερα σχήματα προσώπου ταιριάζουν τα μαλλιά στο μήκος της κλείδας», λέει ο Maine. «Θα ενθάρρυνα όσες έχουν μακρύ σχήμα προσώπου να επιλέξουν κοντύτερα μήκη ή να προσθέσουν layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο», συμπληρώνει.

Για να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο Maine αναλύει τρία δημοφιλή σχήματα προσώπου:

Στρογγυλό: «Τα στρογγυλά σχήματα προσώπου φαίνονται καλύτερα με μεσαία ή κοντά μήκη με λίγα layers γύρω από το πρόσωπο».

Καρδιά: «Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για αφέλειες. Αυτό κλείνει το πάνω μέρος του προσώπου, ενώ πλαισιώνει καλά το κάτω μέρος του προσώπου».

Οβάλ: «Τα οβάλ σχήματα προσώπου δείχνουν επίσης υπέροχα με ελαφριά φράντζα ή layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο».

2. Καθορίστε τα αγαπημένα σας χαρακτηριστικά του προσώπου

«Όλοι αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να είναι απλώς υποδείξεις. Ο στόχος είναι αναδεικνύετε τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν να αισθάνεστε πιο όμορφα», λέει ο Maine. Ρίξτε μια ματιά στο πρόσωπό σας. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε αν θέλετε να τονίσετε για παράδειγμα τα μάτια ή τα ζυγωματικά σας.

«Έτσι, κάποιος που δεν θέλει να τραβήξει την προσοχή στη μύτη του μπορεί να αποφύγει τις έντονες αφέλειες. Οι μακρύτερες αφέλειες με κουρτίνα μπορούν να τονίσουν τα ζυγωματικά», υπογραμμίζει

3. Αξιολογήστε τις δυνατότητές σας στο styling

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ικανότητες και τις προσπάθειές σας για styling. Είστε ο τύπος ανθρώπου που βγαίνει βιαστικά από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά ή προτιμάτε να αφιερώνετε χρόνο στο καθημερινό σας στυλ; Αυτό μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με τον τύπο των μαλλιών σας (ίσια, κυματιστά, σγουρά ή σπαστά). Αλλά είναι επίσης θέμα προσωπικής προτίμησης.

Έχετε επίσης κατά νου ότι ορισμένα κουρέματα απαιτούν περισσότερη συντήρηση στο κομμωτήριο. «Συνιστώ =να βρίσκετε μια διασημότητα που έχει παρόμοιο σχήμα προσώπου και υφή μαλλιών με εσάς. Θα σας βοηθήσει να δείτε τι είναι ρεαλιστικό. Ο κομμωτής θα συνεργαστεί μαζί σας για να βρείτε κάτι που ταιριάζει στο δικό σας επίπεδο styling», σημειώνει ο Maine.

 

vita.gr

Διαβάστε επίσης