“Θυμηθείτε: Να ευθυμείτε” - Αποκριάτικη μουσικοχορευτική παράσταση από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων και την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων και η  Πολυφωνική  Χορωδία Αιγιαλείας,  διοργάνωσαν  αποκριάτικη μουσικοχορευτική παράσταση, το βράδυ του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου  στον κινηματογράφο “ΑΠΟΛΛΩΝ”  στο Αίγιο, με τίτλο :

“Θυμηθείτε : Να ευθυμείτε”

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν:

1.  Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας με μουσικό πρόγραμμα στους ρυθμούς της Αποκριάς.  Τη Διεύθυνση της Χορωδίας  είχε η σοπράνο Αλίκη Ζαφείρη,  η δε χορωδιακή γραφή ήταν  του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αδαμόπουλου που συνόδεψε και   στο πιάνο.

2. Η Σχολή Χορού “BELLA’S”  σε χορογραφία της  Εύας Παπαγιαννακοπούλου   μας μετέφερε στην Ιταλία. Φιγούρες της κομεντια ντε λ αρτε  παρέλασαν από τη σκηνή ....Ο λυπημένος και απρόσεκτος Πιερότος,  ο Γελαστός αρλεκίνος και οι χαριτωμένες κολομπίνες  συναντήθηκαν  για να χορέψουν, να πειράξει ο ένας τον άλλον και να γιορτάσουν το καρναβάλι στους ρυθμούς της Ταραντέλας.

3. Το Χορευτικό εργαστήρι Αιγίου,  με δάσκαλους   χορού οι  καθηγητές φυσικής αγωγής, Μαρία Ζουροπούλου,  Γιώργος  Σιακκής  και Ασημάκης  Τσουρέκης,  μας ταξίδεψαν στην Αποκριά της Κεφαλλονιάς. Ένα μικρό μπουλούκι μασκαράδων  περιδιάβηκε  αποκριάτικα τραγούδια με το γούστο και το κάζο της Κεφαλλονιάς και των Επτανήσων.

Η αίθουσα του κινηματογράφου Απόλλωνα ήταν γεμάτη με πολλούς φίλους και συμπολίτες μας. Η συνεργασία των φορέων που συμμετείχαν ήταν εξαιρετική και έδωσαν το καλύτερο στο κοινό της Αιγιάλειας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη που χαιρέτησε τους θεατές και τους έβαλε στο κλίμα των ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ