Πέτρος Ψωμάς: «Θα μπορούσε να γίνει η Πλάκα της Πάτρας»

Αυτοψία του σπιράλ στα έργα ανάπλασης της Άνω Πόλης

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής:

Αυτοψία στα έργα ανάπλασης της Άνω Πόλης έκανε το Σάββατο το πρωί ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από τη δημοτική του ομάδα, μηχανικούς της παράταξης, κατοίκους της περιοχής και άλλα μέλη του σπιράλ. Περίοικοι ανέλαβαν να ξεναγήσουν την αντιπροσωπεία στην ευρύτερη περιοχή, πολλοί δημότες και καταστηματάρχες έσπευσαν να καταθέσουν διαμαρτυρίες και προτάσεις, ενώ συναντήσεις έγιναν και με τα συνεργεία του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο.

Ο Πέτρος Ψωμάς διαπίστωσε πως απομένουν ακόμα πολλές εργασίες για την ολοκλήρωση της ανάπλασης, κατέγραψε πλήθος παρατηρήσεων που αφορούν κακοτεχνίες, λάθη και παραλείψεις και δήλωσε πως «η περιοχή της Άνω Πόλης θα μπορούσε να γίνει η Πλάκα της Πάτρας, αλλά δυστυχώς το έργο, όπως υλοποιείται, υπολείπεται σε έμπνευση, φροντίδα και αισθητική».

spiral-anopoli_5.jpg

Η όλη εικόνα της περιοχής, σήμερα, υποδεικνύει πως είναι σε εξέλιξη πολλά μικρά έργα, που υλοποιούνται χωρίς συνολική στρατηγική. Αυτό μοιραία προκαλεί σπατάλη χρημάτων, χρονική υστέρηση και εκνευρισμό στους κατοίκους που δηλώνουν ανενημέρωτοι. Τι θα έκανε το σπιράλ; Τουλάχιστον θα αναρτούσε ευμεγέθεις μακέτες της τελικής εικόνας των έργων σε διακριτά σημεία, έτσι ώστε οι πατρινοί να βλέπουν την προοπτική και θα ενημέρωνε αρμοδίως τους κατοίκους της Άνω Πόλης «τι να περιμένουν και τι –ενδιάμεσα- θα υπομένουν».

spiral-anopoli_6.jpg

Δυστυχώς, όχι μόνο δεν υπήρξε σχετική επικοινωνία από τον Δήμο Πατρέων, αλλά οι πολίτες που μένουν στους δρόμους που πεζοδρομούνται ή ανασκευάζονται διαμαρτύρονται για απουσία τοπικής διαβούλευσης και για αδιαφορία της δημοτικής αρχής να τους ακούσει. Θέματα που τους απασχολούν είναι η αργή πρόοδος των εργασιών, το «ράβε-ξήλωνε» σε πολλές περιπτώσεις, άστοχες παρεμβάσεις που επηρεάζουν τις περιουσίες τους, συγκεκριμένες κακοτεχνίες και ελλείψεις, η μείωση των θέσεων στάθμευσης λόγω της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, η ανησυχία που προκύπτει από τακτικές αποκαταστάσεις των ίδιων ζημιών (πχ. πολλαπλές επισκέψεις της ΔΕΥΑΠ για την ίδια εργασία) κ.α. Έντονα είναι εξάλλου τα παράπονα για την επί μήνες προβληματική πρόσβαση στο 3ο Δημοτικό Πατρών, επί της οδού Παντοκράτορος.    

Στην περιοδεία συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ, Θάνος Δούρος και Χαράλαμπος Στανίτσας, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Άκια Σταμάτη και Μαίρη Κάργα, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Άρης Μαμασιούλας, Δημήτρης, Νταλαπέρας, Φώτης Λουριδάς και τα μέλη Κατερίνα Παρασκευοπούλου, Θωμάς Σοφίας.

 

Διαβάστε επίσης