Κατερίνα Σολωμού: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αρωγός στα αιτήματα των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σε εκδήλωση για τη ΣΚΠ

Στην εκδήλωση  του Συλλόγου της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας,  με θέμα: «Η σημασία της ολιστικής προσέγγισης του ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση» παρέστη και χαιρέτησε ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ  η κ. Κατερίνα Γρ. Σολωμού, καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, αν. Τομεάρχης Υγείας και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας.

Η  Κ. Σολωμού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξία της ολιστικής προσέγγισης των ασθενών, τονίζοντας πως  η ολιστική ιατρική βασίζεται στην ιδέα ότι σώμα είναι ένα σύνολο και όχι μια σειρά από συστήματα που αντιμετωπίζονται χωριστά. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή ιατρική προσέγγιση, η ολιστική αντιμετώπιση λαμβάνει υπόψη τη συναισθηματική, την πνευματική και τη σωματική υγεία ως σύνολο. Κύριος στόχος σε συνδυασμό και με την κλασική ιατρική, είναι να ενθαρρυνθούν οι ασθενείς να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη βελτίωση της υγείας τους, μέσα από την επίτευξη ενός θετικού ισοζυγίου στη διατροφή, τη συναισθηματικότητα και την πνευματική ισορροπία. 

Η κ. Σολωμού δεσμεύτηκε στην πρόεδρο κ.Μαργαρίτα Καραγιώργου και στα μέλη  του ΔΣ πως το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  αλλά και η ίδια θα είναι αρωγοί στα αιτήματά τους.

 

Διαβάστε επίσης