Καρανίκας για Άδωνι: "Είδα έναν άνθρωπο πολύ έξυπνο, πολύ ενημερωμένο, πάρα πολύ ήρεμο, με ανοιχτά αυτιά"

Ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε στο “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά” για το παρασκήνιο του σχεδίου του σχετικά με την καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, αλλά και πώς άλλξε η σχέση του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.  

“Δεν περίμενα από κανέναν να αλλάξει άποψη. Απλώς πίστευα πως έπρεπε να επιμείνω, να τεκμηριώσω το έργο αυτό. Να μην είναι, δηλαδή, στον αέρα. και να εξηγήσουμε τι είναι το κάθε άρθρο και ποια είναι η προοπτική. Δεν περίμενα ούτε οι ΣΥΡΙΖΑίοι που διαφωνούσαν, να αλλάξουν άποψη. Άρα, σίγουρα δεν σκεφτόμουν ότι ο κ. Γεωργιάδης θα άλλαζε, ούτε και κανείς από τη Νέα Δημοκρατία. Η αλήθεια είναι πως και από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ΣΥΡΙΖΑίοι που είχαν διαφωνίες για αυτόν τον νόμο, τον είχαν παρεξηγήσει. Νόμιζαν, ότι επρόκειτο για μπάφο. Δηλαδή, ότι εγώ τους ετοίμαζα έναν νόμο που θα έβγαζε τον μπάφο ελεύθερο. Στην πορεία, όμως, ο κ. Γεωργιάδης ως υπουργός όφειλε να σταθεί σοβαρά σε έναν νόμο, που είναι αναπτυξιακός (…) Βέβαια, δεν είχα σκεφτεί πως θα χάσουμε τις εκλογές του 2019 και θα ερχόταν κάποιος άλλος να αγκαλιάσει το έργο μας”, λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανίκας.

Και συνεχίζει, αναφερόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη: “Όταν βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο για να μιλήσουμε για αυτόν τον νόμο, είδα έναν άνθρωπο πολύ έξυπνο, πολύ ενημερωμένο, πάρα πολύ ήρεμο, με ανοιχτά αυτιά. Κατάλαβα εκείνη την ώρα πως, όταν πας για κάτι το οποίο μπορείς να το υπερασπιστείς, δεν χρειάζεται καμία υπερβολή”.  

Πηγή: Secret – Παραπολιτικά