Σεισμός στην Τουρκία: Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν - «Γαϊδούρια, ξεδιάντροποι»

Η τουρκική κοινωνία «βράζει» καθώς θεωρεί πως δεν υπήρξε άμεση βοήθεια στους πληγέντες

Οργή και αγανάκτηση στην Τουρκία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν μετά τον καταστροφικούς σεισμούς που έχουν αφήσει πίσω τους πάνω από 20.000 νεκρούς.

Η τουρκική κοινωνία «βράζει» καθώς θεωρεί πως δεν υπήρξε άμεση βοήθεια στους πληγέντες των φονικών σεισμών ενώ θεωρούν την κυβέρνηση Ερντογάν υπεύθυνη για την μεγαλύτερη καταστροφή στην Τουρκία.

Υπουργοί και βουλευτές του Ερντογάν δέχονται έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από πολίτες στο Ντιγιάρμπακιρ.

Συγκεκριμένα τα άκουσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ και η βουλευτής του ΑΚΡ, Όια Ερονάτ στο Ντιγιάρμπακιρ, με τον κόσμο να τους αποδοκιμάζει έντονα και να φωνάζει «γαϊδούρια» και «ξεδιάντροποι».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και η βουλευτής να αποχωρήσουν από τον περιοχή χωρίς να αντιδράσουν.

Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού, πρόσθεσε.

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.

Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), 20.655 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία. Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 3.500, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν στα συντρίμμια.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης