Καθαρισμός προσώπου: Πόσο σωστά τον κάνετε;

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την επιδερμίδα μου;

Σύντομος οδηγός με απλές και χρήσιμες συμβουλές για να εκτελείτε σωστά τον καθαρισμό προσώπου σας και να χαρίσετε λάμψη στην επιδερμίδα σας.

Είναι απαραίτητο να καθαρίζω την επιδερμίδα μου;

Ναι! Αν δεν απομακρύνουμε σωστά τους ρύπους, τα βακτήρια, το σμήγμα και τα κατάλοιπα που αφήνει η πόλη στο δέρμα μας, αυτό γίνεται επιρρεπές στις φλεγμονές, στα μαύρα στίγματα, στη θαμπή όψη, αλλά και στην πρόωρη γήρανση.

Πόσο κακό είναι να πέφτω για ύπνο χωρίς να έχω κάνει ντεμακιγιάζ;

Ε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου αν συμβεί μία φορά. Οταν συμβαίνει όμως συστηματικά, προκαλούνται φθορές στο δέρμα και επιταχύνεται η εμφάνιση των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των δυσχρωμιών.

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι ζουν στις πόλεις κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν κηλίδες, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και ιδιαίτερα του διοξειδίου του αζώτου.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την επιδερμίδα μου;

Δύο φορές την ημέρα, όχι περισσότερο, όχι λιγότερο. Για πολλούς, ο βραδινός καθαρισμός είναι ο πιο σημαντικός, και έχουν δίκιο: η επιδερμίδα πρέπει να είναι απαραιτήτως καθαρή κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταφέρει να κάνει σωστή ανάπλαση και να επιδιορθώσει τις φθορές που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο και ο πρωινός καθαρισμός είναι σημαντικός, προκειμένου να απομακρύνουμε το σμήγμα και τα υπολείμματα της βραδινής περιποίησης.

Ο υπερβολικά συχνός καθαρισμός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα;

Πάνω από δύο φορές την ημέρα μπορεί να διαταράξει τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας και κατ’ επέκτασιν την ισορροπία της, εμφανίζοντας είτε περισσότερη λιπαρότητα είτε περισσότερη ξηρότητα είτε άλλες πιο σοβαρές παθήσεις, όπως έκζεμα.

Μπορεί ο καθαρισμός να μου προσφέρει πιο νεανική όψη;

Ναι, μπορεί. Γιατί εκτός από τους λόγους που προαναφέραμε, ο καθαρισμός επιτρέπει στα προϊόντα περιποίησης να δράσουν σε βάθος και πιο αποτελεσματικά.

Βοηθάει ενάντια στην ακμή;

Σίγουρα. Ο καθαρισμός με τις κατάλληλες συνθέσεις είναι καταλυτικός για τη θεραπεία της ακμής. Απομακρύνει το σμήγμα, αποφράσσει τους πόρους και καταπολεμά τα βακτηρίδια που δημιουργούν σπυράκια.

Χρησιμοποιώ μωρομάντιλα για τον καθαρισμό. Κάνω καλά;

Είναι OK όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι, ωστόσο οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα μωρομάντιλα δεν καθαρίζουν πολύ καλά την επιδερμίδα, αφού αφήνουν κατάλοιπα. Αν ωστόσο έχουμε ξεμείνει από καθαριστικό, τότε καθαρίζουμε με μωρομάντιλο, ξεπλένουμε με νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δεύτερη φορά.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το καθαριστικό μου είναι το κατάλληλο;

Μετά τον καθαρισμό νιώθουμε την επιδερμίδα μας απαλή και φρέσκια ή «τραβάει»; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε η σύνθεση απογυμνώνει τελείως την επιδερμίδα από τα φυσικά της έλαια. Συνήθως αυτό παρατηρείται με κάποια καθαριστικά σε μορφή τζελ και όχι με τα γαλακτώματα ή τα έλαια καθαρισμού.

Αξίζει να επενδύσω σε κάποιο εργαλείο καθαρισμού;

Σίγουρα μια τέτοια συσκευή προσφέρει πιο βαθύ και αποτελεσματικό καθαρισμό απ’ ό,τι τα δάχτυλα και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία. Ωστόσο είναι σημαντικό να πλένουμε καλά το βουρτσάκι της προκειμένου να αποφύγουμε την εμφάνιση βακτηριδίων και να το αντικαταστήσουμε όταν φθαρεί για να μην προκαλέσουμε μικροτραυματισμούς στο δέρμα.

Το ώριμο δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική καθαρισμού;

Το να μην τρίβουμε την περιοχή των ματιών είναι βασικός κανόνας, που ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, το ώριμο δέρμα έχει ανάγκη την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, για καλή οξυγόνωση, ανανέωση των κυττάρων και διέγερση του κολλαγόνου.

Ετσι ιδανικά επιλέγουμε έλαια καθαρισμού ή γαλακτώματα, τα οποία εφαρμόζουμε στο δέρμα κάνοντας ήπιο μασάζ για 3-4 λεπτά, ή μια συσκευή καθαρισμού.

Ο διπλός καθαρισμός είναι χρήσιμος ή είναι απλώς μια μόδα;

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Η τάση προέκυψε με στόχο την τέλεια απομάκρυνση κάθε ίχνους μακιγιάζ, ακόμα και του πολύ καλυπτικού. Είτε κάνουμε διπλό καθαρισμό είτε όχι, το ζητούμενο είναι πάντα κοινό: στο τέλος το βαμβάκι να μένει καθαρό, χωρίς υπολείμματα.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης