Το Βερολίνο στέλνει 90 τόνους ανθρωπιστικό υλικό στους σεισμοπαθείς στην Τουρκία

10/02/2023 | 16:11

Η Γερμανία στέλνει 90 τόνους υλικού αεροπορικώς στην Τουρκία, όπου ο απολογισμός από τον σεισμό που συγκλόνισε το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

“Τρία στρατιωτικά αεροπλάνα A400M αναχώρησαν την Πέμπτη” από την αεροπορική βάση Βούνστορφ, στην Κάτω Σαξωνία, “με 50 τόνους υλικού” και άλλα τρία αεροσκάφη θα αναχωρήσουν (σήμερα) Παρασκευή με “περισσότερους από 40 τόνους βοήθειας”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, που έκανε τις δηλώσεις αυτές στους δημοσιογράφους από τη βάση.

Δίπλα του, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους ενεπλάκησαν από τη γερμανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία τεχνικής βοήθειας (THW), “οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου από την Τετάρτη” και “προσφέρουν τη βοήθειά τους σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση”.

Το υλικό που θα μεταφερθεί περιλαμβάνει περίπου 60 αντίσκηνα, χίλια κρεβάτια εκστρατείας, θερμαινόμενα καλύμματα, αερόθερμα και άλλες ηλεκτρικές γεννήτριες, όπως έχουν ζητήσει οι τουρκικές αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Είναι σημαντικό το υλικό να φθάσει εκεί όπου οι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν γρήγορα” καθώς ο σεισμός δημιούργησε “μια εικόνα καταστροφής που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε”, πρόσθεσε ο Πιστόριους.

Σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους απολογισμούς, ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, τον οποίο ακολούθησαν πάνω από 100 μετασεισμοί, προκάλεσε τον θάνατο 21.719 ανθρώπων, εκ των οποίων 18.342 στην Τουρκία και 3.377 στη Συρία.

 

ΑΜΠΕ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!