Σεισμός στην Τουρκία: Με θερμική κάμερα, σκύλο και γερανό οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τους Έλληνες στην Αντιόχεια

Κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε

Οι ώρες από τον σεισμό στην Τουρκία περνούν και δυστυχώς οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι δύο Έλληνες στην κατεστραμμένη Αντιόχεια,  ελαχιστοποιούνται. Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 χρόνων κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Περίπου 100 ώρες από τότε που χτύπησε ο τρομερός σεισμός στην Τουρκία αλλά και τη Συρία και η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια όπου αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα σε συντρίμμια πολυκατοικίας, συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, oι έρευνες ανάμεσα στον 5ο και 6ο όροφο της πολυκατοικίας του 65χρονου Γιώργου Αντύπα και της 62χρονης συζύγου του, Νίντας ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.

Πλέον για να προχωρήσει η επιχείρηση διάσωσης χρειάζεται η βοήθεια γερανού για να απομακρυνθεί μία μεγάλη πλάκα, που αποτελούσε το ταβάνι του 6ου ορόφου. Η αναζήτηση του ζευγαριού γίνεται, παράλληλα, και με θερμική κάμερα.

Μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δύο Έλληνες, παίρνοντας το πράσινο φως από τις τοπικές αρχές.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ