Σεισμός στην Τουρκία – Νίκος Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να δείξουμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνει μήνυμα συμπαράστασης σε όσους έπληξε ο φονικότατος σεισμός στην Τουρκία αλλά και τη Συρία. «Η τραγωδία που εξελίσσεται μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, έχει συγκλονίσει όλη την ανθρωπότητα», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανάρτηση του για τον τρομερό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρεται στην ελληνική ΕΜΑΚ που «δίνει μάχη με τον χρόνο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες».

Στην ίδια ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ακόμη ότι «έχει ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι σε επικοινωνία που είχε με τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους.

«Έχουμε χρέος να δείξουμε αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη στους γειτονικούς λαούς.

Από αύριο (08.02.2023) στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους σεισμόπληκτους», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, 3.703 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22.286 τραυματίστηκαν σε Τουρκία και Συρία.

Διαβάστε επίσης