"Πάτρα Ενωμένη": Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης

Χθες στο ξενοδοχείο «Astir»

 

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Πάτρα Ενωμένη" αναφέρονται τα εξής:

Ενα μεγάλο μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και εκλογικής ετοιμότητας εστάλη χθες από τους πολίτες της Πάτρας με την τεράστια συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη».

Παράλληλα, αποτυπώθηκε περίτρανα αυτό που είχε ειπωθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Κώστας Σβόλης ανέλαβε επικεφαλής στην παράταξη, ότι το χρίσμα για τη νέα προσπάθεια που θα επιχειρηθεί στον Δήμο της Πάτρας θα το δώσει η ίδια η κοινωνία κι αυτό ακριβώς συνέβη στο ξενοδοχείο «Astir», το οποίο πλημμύρισε στην κυριολεξία από κόσμο!

«Η κοινωνία έδειξε τι θέλει κι εμείς ακολουθούμε τα προστάγματα της κοινωνίας. Εχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα», ήταν ο απολογισμός του Κώστα Σβόλη, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής: «Για εμάς η λακκούβα δεν έχει χρώμα, πράσινο, κόκκινο ή μπλε. Εμείς μπορούμε να συνυπάρξουμε με όλους όσοι έχουν το ίδιο όραμα για την πόλη μας. Οχι με τους δογματικούς και τους εμμονικούς. Εμείς πάμε με προγράμματα, με θέσεις και επιχειρήματα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την Πάτρα που θέλουμε και που μας αξίζει. Αυτή τη χρονιά δεν υπάρχει δικαιολογία για χαμένη ψήφο».

post_sinis_00064.jpg

Μερικές ακόμη από τις τοποθετήσεις του Κ. Σβόλη στη χθεσινή εκδήλωση:

- «Γιατί να είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή; Για  να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και την εσωστρέφεια. Για να έχουμε μία καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη. Θέλουμε καθαρή  πόλη, καθαρές  πλατείες, καθαρά σιντριβάνια, καλύτερο κυκλοφοριακό, καλή οδοποιία, περισσότερα πεζοδρόμια. Θέλουμε χώρους για αθλοπαιδιές, θέλουμε κάποτε να έχουμε κεντρική αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό. Θέλουμε ύδρευση χωρίς σωλήνες αμιάντου εν έτει 2023. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα με τα απόβλητα. Θέλουμε ασφάλεια για τους πολίτες. Θέλουμε Δημοτική Αστυνομία  με την οποία θα είχαν 106 οικογένειες εισόδημα. Αλλά η σημερινή Δημοτική Αρχή θεωρεί τη δημοτική αστυνομία όργανο καταστολής και φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Εμείς θεωρούμε τη Δημοτική Αστυνομία όργανο ευνομίας και ευταξίας και παράλληλα δημιουργεί   αίσθημα ασφάλειας  για τους πολίτες».

- «Εμείς στοχεύουμε και σε ανθρωποκεντρική πολιτική. Καλοί οι δρόμοι, καλές οι υποδομές αλλά πρώτα πρέπει να είναι καλά οι άνθρωποι. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους πολίτες και κυρίως στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Οικονομικά βοηθήματα στους άπορους. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στους ευάλωτους συμπολίτες μας και ας είχε προϋπολογίσει 90.000 ευρώ για τον σκοπό αυτόν. Θα επιδοτήσουμε φοιτητές που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες. Θα επαναφέρουμε το δεκατιανό στους άπορους μαθητές, θα δαπανούμε ότι προϋπολογίζουμε για τρόφιμα και όχι 400.000  από 1.500.000 ευρώ που δαπάνησε η δημοτική αρχή το 2021.Θα ξαναπώ για μία  ακόμη φορά ότι ο Δήμος Πατρέων δεν έδωσε ούτε ένα τάμπλετ σε μαθητή κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

- «Επιδιώξή μας είναι η κρατική παρέμβαση υπέρ των αδυνάτων. Ο κοινωνικός φιλελεύθερος πιστεύει στη ιδιωτική πρωτοβουλία και αγορά και παρεμβαίνει για να αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες και ο κεντροαριστερός δεν αποδέχεται τον καπιταλισμό, δεν επιδιώκει τη σύγκρουση, κάνει κοινωνικές παρεμβάσεις και θεωρεί ότι θα καταφέρει να αλλάξει το σύστημα υπηρετώντας το. Εκεί όμως που οριοθετούμε και είναι κόκκινη γραμμή για  εμάς είναι το τρίπτυχο θρησκεία, οικογένεια  και πατρίδα. Εκεί ούτε κουβέντα».

- «Ο δεύτερος πυλώνας που θα στοχεύσουμε ως δημοτική αρχή είναι το περιβάλλον και η απάντηση στο ενεργειακό πρόβλημα. Η ενεργειακή κρίση και η κλιματική αλλαγή απαιτούν δράσεις σε τρείς άξονες. Την παραγωγή φθηνής και φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας, τη μείωση των ενεργειακών αναγκών και την προσαρμογή».

- «Τέλος, οφείλουμε να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση της οικονομικής ανάκαμψης της περιοχής μας. Πρώτα από όλα θέλουμε να δούμε  δύο αναπλάσεις. Η πρώτη είναι το θαλάσσιο μέτωπο που θα πρέπει, μακροπρόθεσμα, να επεκταθεί και προς τα Βραχνέικα και προς τον Άγιο Βασίλειο και η δεύτερη είναι ο Ρηγανόκαμπος».

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης προσωπικά, δηλώνουν συγκινημένοι από τη μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση και ευχαριστούν όλους όσοι παρευρέθηκαν και στηρίζουν την προσπάθεια, η οποία θα μας δώσει και θα μας οδηγήσει στο τέλος της διαδρομής την Πάτρα που όλοι ονειρευόμαστε.

Για μια ακόμη φορά, ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή και δύναμη για εμάς η παρουσία όλου αυτού του υπέροχου και συγκλονιστικού κόσμου, των πατρινών δημοτών που αποτελούν τη μεγάλη δύναμη αυτής της παράταξης.

Τώρα αρχίζουμε…

 

Διαβάστε επίσης