Πάτρικ Μακέι: Έτοιμος για αποφυλάκιση ο μακροβιότερος κρατούμενος της Αγγλίας

 

 

Οι Βρετανοί θυμούνται και... εξοργίζονται

Ο «ξεχασμένος» κατά συρροή δολοφόνος της Βρετανίας, Πάτρικ Μακέι – ο οποίος έκοψε στη μέση το κεφάλι ενός καθολικού ιερέα με τσεκούρι – θα εξεταστεί από τους επικεφαλής του Συμβουλίου Αναστολών για να διαπιστωθεί αν είναι «ασφαλής» για να αποφυλακιστεί.

Ο κατά συρροή δολοφόνος τον οποίο τα βρετανικά μέσα αποκαλούν «Μαθητή του Διαβόλου» θα εξεταστεί σε ακρόαση για την αποφυλάκιση υπό όρους για οκτώ φόνους που ο ίδιος αρχικά ομολόγησε, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε.

Ο Μακέι, 70 ετών, έχει περάσει 47 χρόνια στη φυλακή για τρεις φόνους. Του ιερέα και ακόμη δύο γυναικών.

Ο μακροβιότερος κρατούμενος της Βρετανίας

Ο δολοφόνος από το Κεντ και το Έσσεξ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, ο οποίος έκοψε στη μέση το κεφάλι του καθολικού ιερέα Άντονι Κριν με τσεκούρι τον Μάρτιο του 1975, θεωρείται ο μακροβιότερος κρατούμενος της Βρετανίας.

Μιλώντας για την επικείμενη υπόθεση με το Συμβούλιο Αναστολών, μια πηγή δήλωσε στη Mirror: «Η φήμη του Πάτρικ Μακέι και οι ιστορικές ‘ομολογίες’ του για ανεξιχνίαστους φόνους δικαιολογούν αυτό το επίπεδο προσοχής. Το συμβούλιο θα εξετάσει πέρα από τη συμπεριφορά του Μακέι στη φυλακή, τυχόν μεταμέλεια, και θα επικεντρωθεί στο προηγούμενο ποινικό του ιστορικό. Αυτό προφανώς περιλαμβάνει τους τρεις φόνους για τους οποίους φυλακίστηκε, αλλά θα υπάρξουν ερωτήσεις σχετικά με τυχόν άλλα εγκλήματα που διέπραξε».

«Υπόδειγμα κρατουμένου»

Ο δολοφόνος με το τσεκούρι θεωρείται επίσης από ορισμένους ως «υπόδειγμα κρατουμένου».

Ο βρετανικός λαός ζητούσε τότε να πληρώσει με την ζωή του

Μια πηγή μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται δήλωσε πέρυσι στη Mirror: «Πιστεύει πραγματικά ότι έχει επιτέλους μια ευκαιρία να αποφυλακιστεί. Θεωρείται πρότυπο κρατουμένου. Θεωρητικά, υπάρχει ελάχιστος λόγος να τον κρατήσουμε πίσω από τα κάγκελα.  Το κοινό θα εξοργιστεί αν γίνει κάτι τέτοιο», είπε.

Ο αλκοολικός πατέρας και ο ναζισμός

Ο Μακέι γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον, όπου τον χτυπούσε τακτικά ο αλκοολικός πατέρας του. Σε νεαρή ηλικία άρχισε να διαπράττει εγκληματικές πράξεις, όπως εμπρησμούς, κακοποίηση ζώων και κλοπές.

Οι επαγγελματίες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο Μακέι είχε ψυχοπαθητικές τάσεις και σε ηλικία 16 ετών τέθηκε σε ψυχιατρική κλινική, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια.

Αργότερα ο Μακέι ανέπτυξε μια γοητεία για τον ναζισμό. Γέμισε το διαμέρισμά του με ναζιστικά αναμνηστικά.

Τα θύματά του

Το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα του Μακέι ήταν η 87χρονη εύθραυστη χήρα Ιζαμπέλα Γκρίφιν. Έγινε φίλος με τη συνταξιούχο πριν την στραγγαλίσει και την μαχαιρώσει στο σπίτι της το 1974.

Δεκατρείς μήνες αργότερα, σκότωσε την Aντέλ Πράις επίσης στο σπίτι της στο Κένσιγκτον. Αφού μπήκε στο σπίτι αφού ζήτησε ένα ποτήρι νερό, ο Μακέι προσπέρασε την εγγονή της βγαίνοντας χωρίς να το γνωρίζει.

Στη συνέχεια, ο Μακέι σκότωσε τον ιερέα Άντονι σε μια άγρια επίθεση χρησιμοποιώντας τις γροθιές του, ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι στο χωριό Shorne του Kent, κοντά στο σπίτι της ίδιας του της μητέρας. Το ακρωτηριασμένο σώμα του 63χρονου ιερέα έμεινε να επιπλέει σε μια μπανιέρα γεμάτη ματωμένο νερό.

Η Αντέλ Πράις αριστερά και η χήρα Ιζαμπέλα Γκρίφιν. Πρώτα τις προσέγγισε φιλικά και μετά τις σκότωσε

Ο κατά συρροή δολοφόνος συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα, αφού ένας αστυνομικός θυμήθηκε ένα προηγούμενο περιστατικό που είχε συμβεί μερικούς μήνες νωρίτερα, κατά το οποίο ο Μακέι είχε συλληφθεί επειδή είχε κλέψει μια επιταγή 30 λιρών από τον ιερέα.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης