ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πάτρας έχουν πείρα, δεν είναι «λωτοφάγοι» κύριε Τσίπρα…

Σχόλιο της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για την προχθεσινή ομιλία Τσίπρα στην Πάτρα:

Όσες φορές κι αν έκανε επίκληση στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο ο κύριος Τσίπρας από την Πάτρα, ο λαός μας έχει πλούσια πείρα και έχει «κάψει τη γούνα του» από επίδοξους «σωτήρες» και «προστάτες», από «δημοκρατικές», «προοδευτικές» και «αντιμνημονιακές» κυβερνήσεις.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο! Όπως και τότε, λίγο πριν γίνει κυβέρνηση, έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και σε ένα βράδυ, και τελικά ψήφισε το 3ο μνημόνιο μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, έτσι και εδώ στην Πάτρα, προσβάλλοντας τη μνήμη του λαού, υποσχέθηκε ότι απ’ τις πρώτες μέρες, η «προοδευτική διακυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει όλους εκείνους τους νόμους που θίγουν τους πολίτες.

Ξέχασε να πει στον πατραϊκό λαό ότι πολλούς από αυτούς τους νόμους ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση, ότι έχει ψηφίσει πάνω από το 50% τον αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ. Ξέχασε να πει ότι όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τη διατήρηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ψήφισαν για τη διατήρηση του αφορολόγητου πετρελαίου στους εφοπλιστές. Όλοι μαζί απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού μας και την προστασία του εισοδήματός του.

Ξέχασε να πει ότι το λουκέτο στο Νοσοκομείο Θώρακος, ένα άκρως απαραίτητο νοσοκομείο, έχει τη σφραγίδα της δικής του κυβέρνησης. Ότι, η «μεταστέγαση» όπως βάφτισε το κλείσιμο του 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε επί δικής του κυβέρνησης. Ότι, ως κυβέρνηση περιέκοψε κατά 45% (860 εκατ. ευρώ) την κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία σε 4 χρόνια.

Χορτάσαμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ από την πολύ «πρόοδο και δικαιοσύνη».  

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός μας να πουν: Φτάνει ως εδώ! Δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Κι αυτό το «φτάνει ως εδώ», σήμερα μεταφράζεται μόνο με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και στις εκλογές γράφεται μόνο με ΚΚΕ δυνατό!