Συγκέντρωση του σπιράλ στο Ρίο

Ο Πέτρος Ψωμάς συναντήθηκε και συζήτηση με μέλη, φίλους και δημότες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σπιραλ, σε ένα πολυπληθές κοινό, που συγκεντρώθηκε στο Ρίο, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς το περασμένο Σάββατο το πρωί. Επρόκειτο για μία προγραμματισμένη επίσκεψή του στην περιοχή, προκειμένου να καταγράψει τοπικά ζητήματα και να συνομιλήσει με δημότες του οικισμού και να διερευνήσει τις προτεινόμενες υποψηφιότητες για το τοπικό συμβούλιο της μεγάλης αυτής ενότητας του Δήμου Πατρέων. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του «Project 3.14» επί της οδού Σώμερσετ και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Πέτρος Ψωμάς παρουσίασε το όραμα του σπιράλ για την Πάτρα, εξειδίκευσε το πρόγραμμα της παράταξης για το Ρίο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να ψηφιστεί μία ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση και απάντησε σε απορίες και ερωτήσεις του κοινού. Ο επικεφαλής του σπιράλ αφουγκράστηκε την αγωνία όσων τοποθετήθηκαν για τον τόπο τους, αντιλήφθηκε το πόσο εγκαταλειμμένη αισθάνονται οι ντόπιοι την περιοχή και κατέγραψε τα κύρια προβλήματα που αναφέρθηκαν και εξηγήθηκαν (από ζητήματα καθημερινότητας μέχρι σοβαρές ελλείψεις υποδομών, δομών και θεσμών).

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις για τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα του σπιράλ από τον δημοτικό σύμβουλο Θάνο Δούρο και από τη Γραμματέα της παράταξης Εύα Αθανασοπούλου. Κατά την εκδήλωση υπήρξε και μία σύντομη ενημέρωση των παρευρισκόμενων για το ζήτημα του τρένου και τις τελευταίες εξελίξεις που το αφορούν, από το μέλος της παράταξης και γνώστη του θέματος, Βασίλη Γκλαβά. Στη συνέχεια τα μέλη του σπιράλ που βρέθηκαν στην εκδήλωση συζήτησαν με τους συγκεντρωμένους Ριώτες για δημοτικά ζητήματα που τους απασχολούν. Μεταξύ άλλων, από πλευράς σπιράλ, συμμετείχαν οι: Νίκος Κοτσώνης, Μαρία Μπέλμπα, Μαριάννα Μπόμπα, Νίκος Κουνάβης, Κώστας Πλέγας, Ρένα Νικολοπούλου, Μάρι Παπαγιαννοπούλου, Ανδρέας Δούρος, Λίλα Δούρου.